Категорія
Новини
Дата

monobank потрапив до рейтингу 250 найкращих фінтех-компаній світу від CNBC

1 хв читання

Видання CNBC спільно з дослідницькою фірмою Statista склало список 250 найкращих фінтех-компаній світу за 2024 рік, одним із 35 проєктів у категорії необанків було визнано український monobank, повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • monobank став єдиною фінтех-компанією з України у цьому списку.
  • За даними CNBC, за останній рік вищі відсоткові ставки допомогли необанкам вперше почати заробляти гроші на своїх користувачах за рахунок збільшення відсоткового доходу. 
  • За даними Statista, необанки заробили $650,28 млрд сукупного чистого процентного доходу в усьому світі в 2023 році.
  • Рейтинг охоплює вісім категорій фінтех-компаній, зокрема альтернативні фінанси, банківські рішення, бізнес-процеси, цифрові активи, фінансове планування, необанкінг, платежі та управління капіталом. 
  • Рейтинг базується на аналізі, проведеному з березня до травня 2024 року, понад 2000 компаній. Компанії оцінювалися за загальними показниками ефективності, що займали 40% ваги в оцінці, та специфічними для сегмента ключовими показниками ефективності з часткою в 60% оцінки.

Контекст

За час вторгнення mono збільшив кількість клієнтів на 54%, до 7,8 млн, та розпочав вихід на польський ринок (але поки що безрезультатно). Засновники прогнозують цьогоріч зростання чистого прибутку у 2,7 раза, до еквівалента приблизно $240 млн. Як бачать розвиток mono партнери банку – «Підприємець року – 2023» Олег Гороховський і Михайло Рогальський – читайте у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд