Категорія
Новини
Дата

Moodyʼs знизило рейтинг Росії до переддефолтного рівня Ca.

Міжнародне рейтингове агентство Moodyʼs знизило суверенний рейтинг Росії до переддефолтного рівня Ca. Про це йдеться в повідомленні агентства.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Останні приписи Центробанку РФ та указ президента Володимира Путіна від 5 березня про переведення виплат за зовнішнім боргом у рублі різко підвищують ймовірність того, що Росія не зможе своєчасно виконувати транскордонні платежі за держборгом, вважає Moodyʼs.
  • Мінфін Росії 16 березня 2022 року має виплатити купон за суверенними єврооблігаціями на $3 млрд із погашенням у 2023 році, а 31 березня зробити ще один платіж за євробондами з погашенням у 2030 році, йдеться в документації відомства.
  • Конвертація валютних зобовʼязань у рублі означає неминучий дефолт (imminent default), заявив головний економіст однієї з великих російських аналітичних організацій, пише The Bell. 16 березня, коли купон з євробондів не буде зарахований у валюті, міжнародні рейтингові агенції опустять рейтинг Росії до D та SD, додав він.

Контекст

5 березня міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинги десятків російських компаній, рейтинги підсанкційних банків – відкликані.

3 березня Moodyʼs понизило кредитний рейтинг Росії до Baa3. Раніше він був B3, повідомляє Bloomberg. Міжнародне рейтингове агентство зазначило, що у Росії високий ризик зриву виплат суверенного боргу через суворі санкції. Агенство також пише про «значні занепокоєння» через те, чи хоче Росія виконувати свої зобовʼязання. Раніше Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту Росії з BBB до B з негативним прогнозом. JPMorhan попередив, що санкції суттєво підвищують імовірність суверенного дефолту РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні