Категорія
Новини
Дата

Morgan Stanley першим із великих інвестбанків США відкриє доступ багатим клієнтам до біткоїн-фондів

1 хв читання

Інвестиційний банк Morgan Stanley першим із великих інвестбанків США відкриє доступ багатим клієнтам до біткоїн-фондів. Перші інвестиції можуть бути здіснені вже в квітні, пише CNBC.

Ключові факти

  • Інвестбанк відкриває доступ до трьох фондів, що дасть змогу проводити операції з біткоїнами.
  • Два фонди належать криптофірмі Galaxy Digital, заснованій Майком Новограцем, а третій є спільним фондом керуючої активами компанії FS Investments та біткоїн-компанії NYDIG.
  • Мінімальний розмір інвестицій у Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP – $5 млн, у Galaxy Bitcoin Fund LP і FS NYDIG Select Fund – від $25 000.
  • Доступ до фондів буде відкрито кваліфікованим інвесторам, які мають активи під управлінням банку на суму не менше $2 млн, та інвестиційним компаніям із $5 млн активів. Причому рахунки мають бути відкриті не раніше, ніж півроку тому.
  • Вкладення в біткоїни не мають перевищувати 2,5% від загального чистого капіталу інвесторів.
  • На такий крок банк пішов після того, як самі клієнти вимагали доступу до криптовалют.

Важливі цифри

Під управлінням Morgan Stanley перебувають активи клієнтів на суму $4 трлн.

Контекст

Рішення Morgan Stanley є важливим кроком для прийняття біткоїнів як класу активів. Наразі підрозділи, що здійснюють управління активами, інших великих американських інвестиційних банків – Goldman Sachs, JPMorgan Chase і Bank of Americaп – не дозволяють своїм радникам пропонувати прямі інвестиції в біткоїни.

У лютому найстаріший банк США Bank of New York Mellon заявив, що з кінця цього року дасть можливість клієнтам здійснювати операції з криптовалютами.

Наразі провідна криптовалюта в світі біткоїн завойовує популярність і все більше компаній вкладають у неї кошти. Tesla придбала біткоїнів на $1,5 млрд. Також активно купує біткоїни розробник програмного забезпечення MicroStrategy, який уже володіє 91 006 біткоїнів, що коштують понад $4,4 млрд. Компанія Square купила біткоїнів на суму $220 млн, перевівши в криптовалюту близько 5% своїх активів.

Цікавий факт

Аналітики Bank of America Global Research прийшли до висновку, що біткоїн – «непрактичний як засіб заощадження чи платіжний механізм», оскільки його вартість не прив'язана до інфляції і є вкрай волатильною, пише CNBC. Крім того, експерти оцінили екологічний збиток від купівлі криптовалюти: кожен $1 млрд інвестицій еквівалентний викидам вуглецю від 1,2 млн машин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні