Категорія
Новини
Дата

Morgan Stanley першим із великих інвестбанків США відкриє доступ багатим клієнтам до біткоїн-фондів

Інвестиційний банк Morgan Stanley першим із великих інвестбанків США відкриє доступ багатим клієнтам до біткоїн-фондів. Перші інвестиції можуть бути здіснені вже в квітні, пише CNBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Інвестбанк відкриває доступ до трьох фондів, що дасть змогу проводити операції з біткоїнами.
  • Два фонди належать криптофірмі Galaxy Digital, заснованій Майком Новограцем, а третій є спільним фондом керуючої активами компанії FS Investments та біткоїн-компанії NYDIG.
  • Мінімальний розмір інвестицій у Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP – $5 млн, у Galaxy Bitcoin Fund LP і FS NYDIG Select Fund – від $25 000.
  • Доступ до фондів буде відкрито кваліфікованим інвесторам, які мають активи під управлінням банку на суму не менше $2 млн, та інвестиційним компаніям із $5 млн активів. Причому рахунки мають бути відкриті не раніше, ніж півроку тому.
  • Вкладення в біткоїни не мають перевищувати 2,5% від загального чистого капіталу інвесторів.
  • На такий крок банк пішов після того, як самі клієнти вимагали доступу до криптовалют.

Важливі цифри

Під управлінням Morgan Stanley перебувають активи клієнтів на суму $4 трлн.

Контекст

Рішення Morgan Stanley є важливим кроком для прийняття біткоїнів як класу активів. Наразі підрозділи, що здійснюють управління активами, інших великих американських інвестиційних банків – Goldman Sachs, JPMorgan Chase і Bank of Americaп – не дозволяють своїм радникам пропонувати прямі інвестиції в біткоїни.

У лютому найстаріший банк США Bank of New York Mellon заявив, що з кінця цього року дасть можливість клієнтам здійснювати операції з криптовалютами.

Наразі провідна криптовалюта в світі біткоїн завойовує популярність і все більше компаній вкладають у неї кошти. Tesla придбала біткоїнів на $1,5 млрд. Також активно купує біткоїни розробник програмного забезпечення MicroStrategy, який уже володіє 91 006 біткоїнів, що коштують понад $4,4 млрд. Компанія Square купила біткоїнів на суму $220 млн, перевівши в криптовалюту близько 5% своїх активів.

Цікавий факт

Аналітики Bank of America Global Research прийшли до висновку, що біткоїн – «непрактичний як засіб заощадження чи платіжний механізм», оскільки його вартість не прив'язана до інфляції і є вкрай волатильною, пише CNBC. Крім того, експерти оцінили екологічний збиток від купівлі криптовалюти: кожен $1 млрд інвестицій еквівалентний викидам вуглецю від 1,2 млн машин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні