Категорія
Новини
Дата

МОЗ затвердило склад Ради з відновлення «Охматдиту». Хто до неї увійшов

2 хв читання

Міністерство охорони здоровʼя повністю сформувало і затвердило персональний склад Ради з відновлення дитячої лікарні «Охматдит» після обстрілу, повідомив міністр Віктор Ляшко. За його словами, загалом у раді 15 членів, і сьогодні вона вперше збереться для розгляду поетапного плану відбудови.

Лікарня «Охматдит» зазнала пошкоджень від ракетного обстрілу РФ минулого місяця.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • До Ради з відновлення увійшли представники від благодійників, які зробили найбільші пожертви, проєктів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних та міжурядових організацій і фондів, учасники від громадськості, а також по одному представнику МОЗ та «Охматдиту».
  • Загалом 15 членів і членкинь:
  1.  Яко Сільє, постійний представник Програми розвитку Організації Обʼєднаних Націй в Україні.
  2.  Донатас Буткус, радник-посланник Посольства Литовської Республіки в Україні.
  3.  Ігор Кацитадзе, спеціаліст з охорони здоровʼя Дитячого фонду Організації Обʼєднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні.
  4.  Володимир Кудрицький, голова правління ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго».
  5.  Назар Купибіда, член ради директорів, віцепрезидент з фінансів АТ «Концерн Галнафтогаз».
  6.  Юлія Висоцька, директорка ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «Практика».
  7.  Євгеній Гончар, начальник відділу з формування політики у сфері програми медичних гарантій і медичного обслуговування МОЗ.
  8.  Олена Ларіна, провідна фахівчиня з внутрішнього контролю «Охматдит».
  9.  В’ячеслав Биков, член правління, виконавчий директор БФ «Таблеточки».
  10.  Олександр Сушко, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження».
  11.  Інна Іваненко, виконавча директорка БФ «Пацієнти України».
  12.  Тарас Лилик, заступник голови ради директорів з питань діяльності експертних організацій Конфедерації будівельників України.
  13.  Світлана Рева, віцепрезидентка ГС «Міждержавна гільдія інженерів консультантів».
  14.  Марина Маменко, голова правління ГС «Українська академія педіатричних спеціальностей».
  15. Наталія Оніпко, президентка та засновниця БО «Благодійний фонд «Запорука».
  • Зазначається, що 20 серпня рада збереться у повному складі. Учасники розглянуть поетапний план відновлення «Охматдиту» та нададуть рекомендації щодо його виконання.

Контекст

Наприкінці липня 2024 року БО «Благодійний фонд «Охматдит» обрала ТОВ «Буд-технолоджі», яке зареєстроване в Запоріжжі, переможцем конкурсу на відбудову корпусу лікарні «Охматдит». Вартість пропозиції без ПДВ – 307 447 003 грн. На оплату цього проєкту планували використати кошти, які були зібрані на благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство». Результат тендеру обурив суспільство – детальніше про це у матеріалі Forbes Ukraine.

МОЗ уже заявило, що скасує поточний тендер на ремонт корпусу лікарні й оголосить новий. Його проведуть в електронній системі Prozorro. МОЗ запросило до участі в конкурсі найбільші будівельні компанії. Також відомство анонсувало створення Ради з відновлення «Охматдиту» за участю благодійників і міжнародних організацій.

Минулого тижня гендиректор медустанови Володимир Жовнір звинуватив благодійний фонд «Охматдит – здорове дитинство» у тому, що він відмовляється переказувати 378 млн грн, які були пожертвувані на відновлення, на рахунок клініки. У фонді ж заявили, що «Охматдит» поки не надав конкретного кошторису або принаймні проєкту відновлення нового корпусу «Охматдиту». Після цього МОЗ вирішило тимчасово покласти виконання обов’язків генерального директора «Охматдиту» на Олександра Уріна, який нині очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд