Категорія
Новини
Дата

МВФ виділив Україні новий транш на $886 млн

1 хв читання

Виконавча рада МВФ завершила перший перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України. Це дозволяє отримати черговий транш на $886 млн, йдеться у повідомленні на сайті Фонду.

Ключові факти

  • Новий транш спрямують на підтримку державного бюджету.
  • У МВФ відзначили, що органи влади значно просунулися у виконанні своїх зобов’язань у рамках EFF за складних умов і «залишаються дуже відданими програмі».
  • «Ще один сигнал від західних партнерів, що нас підтримують, особливо тоді, коли ми сумлінно виконуємо свої обіцянки. Це й називається партнерство», – прокоментував рішення Фонду заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован. 
  • За його словами, наступний перегляд програми EFF очікується наприкінці осені.

Контекст

31 березня рада виконавчих директорів МВФ затвердила чотирирічну програму розширеного фінансування (The Extended Fund Facility) обсягом $15,6 млрд. Програма входить до загального пакета підтримки України міжнародними партнерами на суму $115 млрд. 

Ключова мета програми – підтримання фіскальної, зовнішньої, цінової та фінансової стабільності в умовах надзвичайно високого рівня невизначеності, відновлення боргової стійкості в перспективі як за базовим, так і за песимістичним сценаріями.

Програма спрямована на просування реформ і зміцнення інституцій для стимулювання сталого довгострокового економічного зростання на тлі післявоєнної відбудови та набуття Україною членства в ЄС.

У квітні Україна отримала перший транш на $2,7 млрд. Загалом цього року очікуються три транші на $4,5 млрд.

23 травня місія МВФ розпочала роботу щодо першого перегляду програми розширеного фінансування EFF з Україною. 30 травня Україна та МВФ уклали угоду на рівні персоналу щодо перегляду чотирирічної програми співпраці. У червні уряд затвердив оновлені Лист про наміри та меморандум з МВФ про економічну та фінансову політику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні