Категорія
Новини
Дата

Уряд затвердив оновлені Лист про наміри і Меморандум з МВФ. Очікується транш на $900 млн

Кабінет Міністрів затвердив оновлені Лист про наміри та Меморандум з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про економічну та фінансову політику. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 19 червня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У документах зафіксовані зобов’язання України, які уряд вже реалізує та буде реалізовувати в майбутньому, пояснив премʼєр.
  • За його словами, йдеться про покращення бізнес-клімату, посилення верховенства права, боротьбу з корупцією. 
  • «Очікуємо найближчим часом отримати наступний транш від фонду на суму $900 млн», – зазначив Шмигаль.

Контекст

31 березня рада виконавчих директорів МВФ затвердила чотирирічну програму розширеного фінансування (The Extended Fund Facility) обсягом $15,6 млрд. Програма входить до загального пакету підтримки України міжнародними партнерами на суму $115 млрд. 

Ключова мета програми – підтримання фіскальної, зовнішньої, цінової та фінансової стабільності в умовах надзвичайно високого рівня невизначеності, відновлення боргової стійкості в перспективі як за базовим, так і за песимістичним сценаріями.

Програма спрямована на просування реформ і зміцнення інституцій для стимулювання сталого довгострокового економічного зростання на тлі післявоєнної відбудови та набуття Україною членства в ЄС.

Загалом цього року Україна має змогу отримати від МВФ три транші на $4,5 млрд.

23 травня місія МВФ розпочала роботу щодо першого перегляду програми розширеного фінансування EFF з Україною. 30 травня Україна та МВФ уклали угоду на рівні персоналу щодо перегляду чотирирічної програми співпраці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні