Категорія
Новини
Дата

На дев'ятий день війни. EPAM припиняє роботу з російськими клієнтами

1 хв читання

Міжнародна сервісна компанія з білоруським корінням випустила офіційну заяву. EPAM припиняє роботу з клієнтами з Росії, про закриття російських офісів поки що не йдеться

Ключові факти:

  • EPAM припиняє надання послуг клієнтам, які перебувають у Росії. Про рішення щодо закриття офісів не повідомляється. «Компанія також активно оцінює інші свої операції в регіоні», – йдеться в заяві.
  • Компанія додатково надасть $100 млн на підтримку українських співробітників та їхніх сімей.
  • EPAM закликає негайно припинити «незаконний і недобросовісний напад на народ України».

Контекст:

EPAM – найбільша сервісна компанія України, що веде бізнес у 40 країнах. В українських офісах працює понад 14 000 співробітників. У 2021‑му EPAM відкрила офіси та коворкінги в Одесі, Херсоні, Миколаєві, Івано‑Франківську, Хмельницькому. Після нападу Росії українські ЗМІ повідомляли про внутрішні суперечки між співробітниками з приводу публічної позиції компанії та її засновника. Претензії стосуються зокрема того, що своєму пості у LinkedIn Аркадій Добкін закликав припинити насилля, проте його позиція висловлен не дуже чітко.

Раніше, 4 березня, EPAM слідом за багатьма великими бізнес-гравцями оголосив, що наперед заплатить до українського бюджету 50 млн грн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні