Категорія
Новини
Дата

На дев'ятий день війни. EPAM припиняє роботу з російськими клієнтами

Міжнародна сервісна компанія з білоруським корінням випустила офіційну заяву. EPAM припиняє роботу з клієнтами з Росії, про закриття російських офісів поки що не йдеться

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • EPAM припиняє надання послуг клієнтам, які перебувають у Росії. Про рішення щодо закриття офісів не повідомляється. «Компанія також активно оцінює інші свої операції в регіоні», – йдеться в заяві.
  • Компанія додатково надасть $100 млн на підтримку українських співробітників та їхніх сімей.
  • EPAM закликає негайно припинити «незаконний і недобросовісний напад на народ України».

Контекст:

EPAM – найбільша сервісна компанія України, що веде бізнес у 40 країнах. В українських офісах працює понад 14 000 співробітників. У 2021‑му EPAM відкрила офіси та коворкінги в Одесі, Херсоні, Миколаєві, Івано‑Франківську, Хмельницькому. Після нападу Росії українські ЗМІ повідомляли про внутрішні суперечки між співробітниками з приводу публічної позиції компанії та її засновника. Претензії стосуються зокрема того, що своєму пості у LinkedIn Аркадій Добкін закликав припинити насилля, проте його позиція висловлен не дуже чітко.

Раніше, 4 березня, EPAM слідом за багатьма великими бізнес-гравцями оголосив, що наперед заплатить до українського бюджету 50 млн грн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні