Категорія
Новини
Дата

Російський ексрозвідник з паспортом України і його племінник з Житомира формально володіють нерухомістю глави «Газпрому» на $1 млрд – розслідування 

На колишнього розвідника російських спецслужб Сергія Трегуба, який має український паспорт, і його племінника з Житомира Вадима Трегуба записана нерухомість очільника «Газпрому» Олексія Міллера загальною вартістю в $1 млрд. Про це йдеться в розслідуванні російського видання «Проєкт» і команди Олексія Навального про бізнес-імперію, повʼязану з Міллером.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з розслідуванням, загальна вартість нерухомості, яка записана на Трегуба і його племінника, оцінюється в $1 млрд. З урахуванням акцій та часток у компаніях, що знаходяться в їхніх руках, вони володіють і управляють активами на $3 млрд.
  • Вадим Трегуб – випускник Житомирського військового інституту радіоелектроніки, де багато років працював батько. Проживає на Кіпрі та в Дубаї. Володіє 20% у ТОВ «Рекреаційні системи», що будує в республіці Алтай екоготелі «Идип» та «Катунь». Директор та бенефіціар кіпрської компанії Redensy managment, якій належить палац «Міллергоф» у Московській області. Вартість будинку – $240 млн. Також йому належать дві квартири в районі Арбат у Москві.
  • «Напевно, не треба доводити, що цей юнак із Житомирської області не справжній власник одного з найдорожчих будинків у Росії, а також «Міллергофа», тисяч квадратних метрів іншої нерухомості та броньованих «майбахів», — ідеться в розслідуванні.
  • Трегубу та його племіннику також належать акції компанії «Стройгазконсалтинг», раніше одного з основних підрядників «Газпрому», і 26% акцій «Газстройпрому», нинішнього підрядника «Газпрому».

Контекст

За інформацією журналістів, Сергій Трегуб має громадянство Росії та України. Український паспорт він отримав у 2011 році в Криму з реєстрацією місця проживання в місті Прилуки Чернігівської області. Він працював у російській розвідці, був військовим аташе в сирійському Дамаску. У середині 2000-х років Трегуб перейшов на роботу в російську нафтову компанію ЮКОС після того, як компанію відібрали у засновників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні