Категорія
Новини
Дата

На кордоні з Угорщиною утворилися черги. Пункт пропуску «Захонь-Чоп» не справляється з напливом вантажівок

1 хв читання

На головному пункті перетину українсько-угорського кордону 22 листопада утворилися довгі черги, після того, як вантажівки змінили маршрути через блокування пунктів пропуску польськими перевізниками, пише Reuters.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • На пункті пропуску «Захонь-Чоп» в середу стояли довгі черги вантажівок, які чекали на в’їзд в Україну.
  • Податкове та митне управління Угорщини повідомило, що влада посилює зусилля для пропуску більшої кількості вантажівок через кордон, але пропускна здатність мосту через Тису та пункту пропуску обмежує їхні можливості.

Контекст

6 листопада перевізники з Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». 

15 листопада протестувальники вкотре відмовилися приймати пропозицію після переговорів.

Члени Міжнародного союзу автомобільного транспорту з Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії та Литви обіцяли надіслати спільного листа голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн із закликом переглянути угоду, яка передбачає лібералізацію дорожнього руху з Україною.

21 листопада перевізники зі Словаччини заблокували рух вантажівок у напрямку одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте вранці 22 листопада рух було відновлено.

На ранок 22 листопада на українсько-польському кордоні в напрямку трьох пунктів пропуску – «Ягодин – Дорогуськ», «Краковець – Корчова», «Рава-Руська – Гребенне» стояли приблизно 2700 вантажних транспортних засобів, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями – читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд