Категорія
Новини
Дата

На monobank здійснюється потужна DDoS-атака – Гороховський

Співвласник monobank Олег Гороховський повідомив про потужну DDoS-атаку на банк. Напередодні у mono були технічні проблеми, але збій у додатку оперативно усунули.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ще один потужний DDoS. Завзяті вони, нічого не скажеш. Дуже хочеться звалити Монобанк. Але це важко», – написав Олег Гороховський у Telegram.
  • Наразі застосунок банку працює стабільно.
  • У середу, 1 травня, у роботі monobank стався збій. Користувачі близько години мали складнощі із доступом до мобільного застосунку. На 13:04 середи роботу вдалося відновити.

Контекст

Наприкінці січня monobank пережив надпотужну DDoS-атаку, про що Гороховський систематично звітував у Telegram-каналі. На піку загальне навантаження на сервіс сягало 580 млн запитів. Під час DDoS-атак хакери намагалися перенавантажити сайт чи сервіс, щоб він почав гальмувати або став недоступним для звичайних користувачів. Тоді monobank, який має майже 900 000 активних клієнтів, вдалося уникнути такого сценарію.

За словами співзасновника, monobank – одна з найбільш атакованих ІТ-цілей у країні. Ще одна атака сталася 12 грудня 2023-го, у день масштабної кібератаки на найбільшого в країні оператора «Київстар». Тоді хакери атакували точки входу на Amazon, сервіс «банки» та сайт mono.

1 квітня у роботі monobank теж був стався збій, користувачі не могли авторизуватися та отримати доступ до додатка протягом кількох годин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні