Категорія
Новини
Дата

«580 мільйонів запитів на сервіс». monobank відбив кілька хвиль потужної DDoS-атаки

За останні кілька днів monobank потрапив під кілька хвиль масованої DDoS-атаки. Напередодні банк відбив атаку загальним навантаженням 580 млн запитів, розповів співзасновник monobank Олег Гороховський.

Ключові факти

  • Ввечері 19 січня у застосунку банка стався короткостроковий масштабний збій. Згодом Олег Гороховський повідомив, що хакери вчинили потужну DDoS-атаку. «Найпотужніша DDoS атака. Ситуація під контролем […] 50 мільйонів запитів. Друга хвиля. Стоїмо!», – написав Гороховський.
  • Пізно ввечері 21 січня співзасновник сервісу заявив, що monobank – одна з найбільш атакованих ІТ-цілей у країні.
  • «Щойно закінчилася атака загальним навантаженням 580 мільйонів запитів на сервіс. Це просто космос. Я хочу сказати велике спасибі нашій ІТ-команді, яка стоїть на варті нашої ІТ-інфраструктури», – зазначив Гороховський.

Контекст

monobank з 17 листопада до 1 грудня провів перший за шість років баг-баунті. Про результати хакатону Forbes розповів Chief Information Officer Fintech Band Максим Пугач. Активно брали участь в баг-баунті 23 «білі хакери», які подали 46 звітів. Вразливостей критичного рівня (Р1) учасники баг-баунті не виявили. Щодо вразливостей високого рівня (Р2) учасники програми подали два звіти. Також учасники баг-баунті знайшли одну вразливість рівня (Р3) та шість підтверджених вразливостей найнижчого рівня – Р4.

12 грудня хакери здійснили DDoS-атаку на monobank, яку банк успішно відбив. Тоді ж відбувся збій у операторі «Київстар», абоненти мобільного оператора з усієї України не могли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. 9 січня в роботі monobank стався збій, про причини не повідомлялося.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні