Категорія
Новини
Дата

Сили ППО за ранок збили вісім російських «шахедів» та чотири ракети

Сьогодні з 03:30 до 05:30 на півдні України сили ППО збили вісім ворожих дронів-камікадзе «Shahed-136». Про це повідомила пресслужба Повітряного командування «Південь». Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило про збиття чотирьох ракет.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» над Миколаївщиною знищено п’ять ворожих дронів-камікадзе типу «Shahed-136», над Одещиною – три.
  • Російські окупанти вранці випустили по Україні щонайменше чотири ракети, які успішно збила українська протиповітряна оборона, повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Контекст

У ніч на 9 жовтня РФ здійснила атаку по Запоріжжю, випустивши 16 ракет. Загалом унаслідок ударів Росії по житлових кварталах Запоріжжя 9 та 10 жовтня загинули 16 людей та майже сто дістали поранення.

Зранку 10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема, Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

Сьогодні окупанти завдали ударів по Запоріжжю та Вінниччині.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні