Категорія
Новини
Дата

Нафта дешевшає, попри очікування ембарго ЄС на російську сировину

Ціни на нафту 2 травня впали на торгах – негативні очікування повільнішого економічного зростання в Китаї переважають над побоюваннями щодо потенційних перебоїв із постачаннями сировини через можливе ембарго ЄС на російську нафту. Про це пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фʼючерси на нафту марки Brent впали на 0,6%, до $106,43 за барель, як і ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) — до $103,99 за барель. Ринки в Японії, Індії та країнах Південно-Східної Азії були закриті в понеділок у зв’язку зі святковими днями.
  • Як зазначається, ціни впали після того, як Китай опублікував у суботу дані, які засвідчують, що виробнича активність економіки КНР, другої за величиною у світі, скорочується другий місяць поспіль до найнижчого з лютого 2020 року рівня через локдауни, пов’язані зі спалахом захворюваності на COVID-19.
  • «Уповільнення до такої міри, коли Китай уже потерпає від спаду на ринку нерухомості й турбується про своє посилене регулювання, потенційно є серйозною проблемою для товарних ринків та світової економіки», – вважає аналітик із сировинних товарів Commonwealth Bank Тобін Горі.

Контекст

Європейський Союз схиляється до заборони імпорту російської нафти до кінця року, заявили два дипломати ЄС після переговорів між Європейською комісією і державами-членами ЄС. Близько половини з 4,7 млн барелів на день експорту сирої нафти з Росії припадає на ЄС, забезпечуючи близько чверті імпорту нафти ЄС у 2020 році.

Ембарго на російську нафту почала також підтримувати Німеччина, яка раніше блокувала рішення. Очікується, що шостий пакет санкцій оголосять у середу, 4 травня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні