Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» очікує реструктуризації боргу за євробондами до кінця січня – Чернишов

НАК «Нафтогаз України» завершує переговори щодо реструктуризації євробондів, за якими компанія допустила дефолт. Рішення очікується до кінця січня. Про це сказав голова компанії Олексій Чернишов в коментарі CNBC на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Чернишов повідомив, що «Нафтогаз» працює над швидким вирішенням проблем із дефолтом. За його словами, переговори перебувають на завершальній стадії.
  • «До кінця цього місяця ми плануємо отримати згоду власників наших облігацій на реструктуризацію. Це зараз відбувається досить інтенсивно. Я планую протягом двох тижнів завершити цей процес», – заявив голова «Нафтогазу».

Контекст

Уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК «Нафтогаз України». 26 липня сплив термін виплат держателям єврооблігацій.

Компанія досі у стані дефолту, що ускладнює залучення коштів. Одним із перших рішень Чернишова на посаді було укладання угоди з компанією Lazard, яка допомагає в реструктуризації двох випусків єврооблігацій. Це випуск на $350 млн 2022-го і $500 млн 2026-го. Щодо випуску 2024-го вже є домовленість про реструктуризацію. 

Раніше Чернишов в інтервʼю Forbes заявив, що «Нафтогаз» планує на початку 2023-го реструктуризувати борг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні