Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» отримав контроль над ще одним облгазом РГК, яку повʼязують із Фірташем

АТ «Волиньгаз», яке входило в групу РГК і працювало під брендом «Твій Газзбут», перейшло під контроль держави та увійшло в групу «Нафтогаз». Це 17-те обласне газорозподільне підприємство, яке перейшло під контроль держави з початку року, йдеться у повідомленні пресслужби «Нафтогазу».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Зміни були зумовлені необхідністю вирішення стратегічних енергетичних завдань, що стосуються надійного захисту критичних об’єктів, а також швидкого відновлення інфраструктури в разі ворожих атак», – йдеться у повідомленні. 
  • «Волиньгаз» розподіляє газ до бюджетних організацій і понад 250 000 осель області. 
  • Тарифи на послуги розподілу та особові рахунки для мешканців області поки що залишаються незмінними. Про зміну реквізитів «Нафтогаз» обіцяє повідомити додатково.
«Нафтогаз» отримав контроль над ще одним облгазом РГК, яку повʼязують із Фірташем /Фото 1

Контекст

Групу РГК пов’язують із Дмитром Фірташем. Проте офіційно він не є бенефіціаром цієї компанії.

У травні 2022-го Печерський районний суд арештував і передав в управління АРМА корпоративні права 26 облгазів. Потім уряд передав ці активи в управління «Нафтогазу України». Причина арешту – 1,5 млрд грн несплати за користування мережами.

До кінця року «Нафтогаз» планує замінити керівництво на всіх облгазах РГК, заявляв голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов Forbes. Це завдання «Нафтогаз» переклав на плечі новоствореної компанії «Газмережі». Щоб взяти під контроль розподіл газу в регіоні, «Газмережі» реєструють місцеву філію, яка має отримати ліцензію у НКРЕКП.

Паралельно регулятор має анулювати ліцензію діючого облгазу. Про націоналізацію облгазів та її проблеми читайте тут.

Раніше до «Нафтогазу» увійшли АТ «Вінницягаз», АТ «Дніпрогаз», АТ «Дніпропетровськгаз», АТ «Донецькоблгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», АТ «Житомиргаз», АТ «Київоблгаз», АТ «Криворіжгаз», АТ «Кіровоградгаз», АТ «Львівгаз», АТ «Миколаївгаз», АТ «Сумигаз», АТ «Харківміськгаз», АТ «Харківгаз» АТ «Хмельницькгаз» та АТ «Черкасигаз».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні