Категорія
Новини
Дата

Інвестори підтримали реструктуризацію єврооблігацій «Нафтогазу» – Чернишов

1 хв читання

Більшість інвесторів підтримали реструктуризацію єврооблігацій «Нафтогазу» з погашенням у 2022-му та 2026 роках, повідомляється на сайті держкомпанії з посиланням на слова голови НАК Олексія Чернишова.

Ключові факти

  • 28 липня завершилося голосування на підтримку реструктуризації єврооблігацій «Нафтогазу» із термінами погашення у 2022-2026 роках, повідомив Чернишов.
  • «Переконлива кількість інвесторів підтримала пропозиції, над якими ми працювали разом понад пів року. Це питання було для мене одним із пріоритетних із перших днів на посаді очільника Нафтогазу», – додав він.
  • За слова очільника «Нафтогазу», реструктуризація євробондів дозволить покращити стан ліквідності групи компаній та вивести на новий рівень співпрацю з міжнародними партнерами.
  • «Фактичний вихід з дефолту відбудеться після завершення всіх технічних процедур та проведення розрахунків», – додав Чернишов.

Контекст

У липні минулого року уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК «Нафтогаз України». Перебування у стані дефолту ускладнює залучення коштів. Одним із перших рішень Чернишова на посаді було укладання угоди з компанією Lazard, яка допомагає в реструктуризації двох випусків єврооблігацій. Йдеться про випуск на $350 млн 2022-го і $500 млн 2026-го. Щодо випуску 2024-го вже є домовленість про реструктуризацію. 

Раніше Чернишов в інтервʼю Forbes заявив, що «Нафтогаз» планує на початку 2023-го реструктуризувати борг.

У лютому «Нафтогаз» запропонував власникам єврооблігацій із погашенням у 2022-му та 2026-му роках обговорити дещо кращі умови реструктуризації

«Нафтогаз» був готовий орієнтовно 15 квітня заплатити прострочений 19 липня 2022 року купон за євробондами-2022 і нараховані на нього відсотки, а за євробондами-2026 виплатити комісію 0,5% за обмін і погасити основну суму в листопаді-2027 та листопаді-2028, а не як раніше 100% у листопаді-2028, йдеться у повідомленні компанії. 

У березні «Нафтогаз України» запропонував тримачам єврооблігацій 2022-го та 2026 року «робочий сценарій розвʼязання ситуації з цінними паперами».

Наприкінці травня цього року Чернишов повідомив, що «Нафтогаз» досяг домовленостей з інвесторами щодо шляхів реструктуризації єврооблігацій із термінами погашення в липні 2022 року та в листопаді 2026 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні