Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» запропонував кредиторам «робочий сценарій» реструктуризації боргу

НАК «Нафтогаз України» запропонував тримачам єврооблігацій 2022 та 2026 року робочий сценарій розв'язання ситуації з цінними паперами. Пропозиції були озвучені під час онлайн-зустрічі з інвесторами 10 березня, йдеться у пресрелізі «Нафтогазу». 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Наразі «Нафтогаз» спільно з фінансовим радником Lazard Frères SAS опрацьовує зворотній зв’язок тримачів єврооблігацій для підготовки вже формальної пропозиції з реструктуризації, зазначили у пресслужбі компанії.
  • На формування робочого сценарію вплинули два важливих фактори, заявили в «Нафтогазі». Йдеться про позицію власників єврооблігацій, наскільки це дозволяє ситуація та обмеження, накладені українським урядом у зв’язку з війною, та пов’язані з нею руйнування інфраструктури групи компаній. 
  • «Стратегічна мета «Нафтогазу» – відновлення довіри партнерів компанії. Наразі чекаємо на зворотній зв’язок тримачів єврооблігацій. Упевнений, скоро знайдемо рішення, яке підійде і нашій країні, і бондхолдерам», – зазначив голова правління «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Контекст

У липні минулого року уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК «Нафтогаз України»

Компанія досі в стані дефолту, що ускладнює залучення коштів. Одним із перших рішень Чернишова на посаді було укладання угоди з компанією Lazard, яка допомагає в реструктуризації двох випусків єврооблігацій. Це випуск на $350 млн 2022-го і $500 млн 2026-го. Щодо випуску 2024-го вже є домовленість про реструктуризацію. 

Раніше Чернишов в інтервʼю Forbes заявив, що «Нафтогаз» планує на початку 2023-го реструктуризувати борг.

У лютому Bloomberg повідомив, що група кредиторів «Нафтогазу» відхилила його останню пропозицію щодо реструктуризації боргу за євробондами на загальну суму $835 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні