Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» залучив €200 млн від ЄБРР для закупівлі газу

НАК «Нафтогаз України» залучила €200 млн від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для зміцнення енергетичної безпеки України. Про це йдеться у повідомленні пресслужби групи «Нафтогаз». В ЄБРР зазначили, що кошти спрямують на закупівлю газу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Угоду підписали голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов та керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне 22 листопада.
  • Чернишов назвав угоду «важливим кроком» для зміцнення енергетичної стійкості України в умовах війни. 
  • Кредитна угода набуде чинності після оформлення державної гарантії.
  • Доповнено. У пресрелізі ЄБРР уточнюється, що підписана угода допоможе «Нафтогазу» створити стратегічні запаси газу для проходження опалювального сезону. 
  • Усі інвестиції ЄБРР в Україну передбачають розподіл ризиків з донорами та партнерами, у цьому випадку з Норвегією та Нідерландами, йдеться у повідомленні.

Контекст

«Нафтогаз» у січні-червні 2023-го отримав 6,6 млрд грн чистого прибутку проти 57,2 млрд грн збитків торік. За шість місяців 2023 року дохід групи збільшився на 11,5%, до 124,8 млрд грн, свідчить звітність компанії.

Досягнуті результати дали змогу виконати вимоги за єврооблігаціями та іншими кредитними угодами, заявляли в «Нафтогазі».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні