Категорія
Новини
Дата

«Нафтогаз» оголосив про вихід з дефолту

НАК «Нафтогаз України» виконала умови реструктуризації єврооблігацій з терміном погашення у 2022 та 2026 роках, здійснивши необхідні платежі. Таким чином, група «Нафтогаз» вийшла з дефолту, йдеться у повідомленні на сайті компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Офіційний вихід з дефолту за єврооблігаціями 2022/26 дає можливість «Нафтогазу» розглядати нове фінансування плану капітальних інвестицій розвитку групи, заявив голова компанії Олексій Чернишов. 
  • «Цьому передувала велика робота з інвесторами. Дякуємо нашим міжнародним партнерам за співпрацю та довіру», – зазначив він.
  • Чернишов додав, що компромісу вдалося досягти також завдяки фінансовим та юридичним радникам.
  • Оголошення щодо фіналізації реструктуризації розміщені на біржі Euronext Dublin, а також на сайті групи «Нафтогаз».

Контекст

У липні минулого року уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК «Нафтогаз України». Перебування у стані дефолту ускладнює залучення коштів. Одним із перших рішень Чернишова на посаді було укладання угоди з компанією Lazard, яка допомагає в реструктуризації двох випусків єврооблігацій. Ідеться про випуск на $350 млн 2022-го і $500 млн 2026-го. Щодо випуску 2024-го вже є домовленість про реструктуризацію. 

Раніше Чернишов в інтервʼю Forbes заявив, що «Нафтогаз» планує на початку 2023-го реструктуризувати борг.

У лютому «Нафтогаз» запропонував власникам єврооблігацій із погашенням у 2022-му та 2026-му роках обговорити дещо кращі умови реструктуризації

«Нафтогаз» був готовий орієнтовно 15 квітня заплатити прострочений 19 липня 2022 року купон за євробондами-2022 і нараховані на нього відсотки, а за євробондами-2026 виплатити комісію 0,5% за обмін і погасити основну суму в листопаді-2027 та листопаді-2028, а не як раніше 100% у листопаді-2028, йдеться у повідомленні компанії. 

У березні «Нафтогаз України» запропонував тримачам єврооблігацій 2022 та 2026 року «робочий сценарій розвʼязання ситуації з цінними паперами».

Наприкінці травня цього року Чернишов повідомив, що «Нафтогаз» досяг домовленостей з інвесторами щодо шляхів реструктуризації єврооблігацій із термінами погашення в липні 2022 року та в листопаді 2026 року.

28 липня завершилося голосування на підтримку реструктуризації єврооблігацій «Нафтогазу» із термінами погашення у 2022–2026 роках, повідомив Чернишов.

«Переконлива кількість інвесторів підтримала пропозиції, над якими ми працювали разом понад пів року. Це питання було для мене одним із пріоритетних із перших днів на посаді очільника «Нафтогазу», – повідомив Чернишов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні