Категорія
Новини
Дата

Кредитори не погодилися на нові пропозиції з реструктуризації боргу «Нафтогазу» – Bloomberg

Кредитори не погоджуються з останньою пропозицією щодо реструктуризації боргу НАК «Нафтогаз України», пише Bloomberg з посиланням на джерела. Раніше вони відхилили попередні плани відстрочити виплату основної суми та відсотків за боргом $835 млн, за яким НАК допустила дефолт.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Група кредиторів, яких консультує Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, не погоджується з пропозицією «Нафтогазу», оскільки вважає, що компанія має змогу провести виплати.
  • Ця група достатньо впливова, щоб перешкодити «Нафтогазу» отримати підтримку 75% кредиторів, необхідну для схвалення реструктуризації, наголосив співрозмовник агентства.
  • Кредитори висунули власний план, який враховує фінансовий стан «Нафтогазу», а також законні побоювання щодо необхідності НАК повністю підтримувати економіку України та її критичну інфраструктуру.
  • Наразі про початок процесу прискорення виплат або арешт активів не йдеться.
  • Водночас «Нафтогаз» звернувся за розʼясненням до Lazard Frères SAS, яку найняв для допомоги з реструктуризацією боргу. 

Контекст

У липні минулого року уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями НАК «Нафтогаз України».

Компанія досі у стані дефолту, що ускладнює залучення коштів. Одним із перших рішень Олексія Чернишова на посаді було укладання угоди з компанією Lazard, яка допомагає в реструктуризації двох випусків єврооблігацій. Це випуски на $350 млн 2022-го і $500 млн 2026-го. Щодо випуску 2024-го вже є домовленість про реструктуризацію. 

Раніше Чернишов в інтервʼю Forbes заявив, що «Нафтогаз» планує на початку 2023-го реструктуризувати борг.

Минулого тижня «Нафтогаз» запропонував власникам єврооблігацій із погашенням у 2022 та 2026 роках обговорити дещо кращі умови реструктуризації

«Нафтогаз» готовий орієнтовно 15 квітня заплатити прострочений 19 липня 2022 року купон за євробондами-2022 і нараховані на нього відсотки, а за євробондами-2026 виплатити комісію 0,5% за обмін і погасити основну суму в листопаді-2027 та листопаді-2028, а не як раніше 100% у листопаді-2028, йдеться у повідомленні компанії. 

Пропонується також внести поправку в ковенант за боргом до кінця періоду відстрочки виплати відсотків, щоб додати такі винятки: нове необмежене середньострокове та довгострокове фінансування, нові залучені/гарантовані боргові зобовʼязання від МФО і нові суверенні борги від суверена чи держбанків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні