Категорія
Новини
Дата

Наглядова рада ПриватБанку призначила нову заступницю голови

1 хв читання

Лариса Чернишова /Пресслужба ПриватБанку

Лариса Чернишова Фото Пресслужба ПриватБанку

Наглядова рада ПриватБанку за результатами відкритого конкурсу призначила Ларису Чернишову заступницею голови правління (з питань фінансів). Вона розпочне виконання обов’язків CFO найбільшого державного банку з 1 вересня 2024 року, йдеться у повідомленні пресслужби фінустанови.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Чернишова має вагому експертизу для управління фінансовими операціями банку та сприяння подальшому зростанню фінансових показників, йдеться у повідомленні. 
  • На посаді фінансового директора топменеджерка відповідатиме за бюджетування, стратегічне фінансове планування та аналіз для підтримки продуктивності та сталого зростання банку.

Контекст

Лариса Чернишова приєдналась до команди ПриватБанку у 2017 році, а з 2018 виконує обов’язки членкині правління з питань керування ризиками (CRO). Вона має 28-річний досвід роботи на керівних посадах у фінансовому секторі, зокрема у складі міжнародних банківських груп.

26 червня стало відомо, що наглядова рада ПриватБанку розпочала відбір нового голови правління банку. Нинішній СЕО Герхард Бьош залишає посаду.

У 2023 році ПриватБанку збільшив чистий прибуток на 24,75%, до 37,8 млрд грн. Водночас прибуток до оподаткування досяг 72,8 млрд грн, що більше ніж удвічі перевищує результат 2022 року.

За результатами першого кварталу 2024 року ПриватБанк отримав 13,86 млрд грн чистого прибутку, що на 14% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд