Категорія
Новини
Дата

Народну депутатку Марченко виключили з партії «Слуга народу» після підозри у зловживанні впливом

1 хв читання

Народну депутатку Людмилу Марченко виключили з партії «Слуга народу» після оголошення їй підозри у зловживанні впливом. Про це пишуть УП і hromadske з посиланням на пресслужбу партії. Виключення Марченко із фракції анонсував її голова Давид Арахамія. Слідство заявляє, що Марченко обіцяла за гроші допомогти військовозобовʼязаному виїхати за кордон.

Ключові факти

  • Тернопільська обласна організація «Слуги народу» достроково припинила повноваження Марченко, повідомила помічниця голови партії Олени Шуляк Анастасія Клімчук.
  • Марченко не була в політичній раді партії, тому, за статутом «Слуги народу», для виключення достатньо розпорядження голови партії, пояснили в пресслужбі партії. Водночас Марченко була в політичній раді обласної організації, тому там її виключили своїми зборами.
  • «Як і обіцяли: членство Людмили Марченко у фракції політичної партії «Слуга народу» призупинено. Рішення про її виключення буде ухвалено на найближчому засіданні фракції», – написав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в телеграм-каналі в середу.

Контекст

Народній депутатці Марченко та її помічниці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. За даними слідства, вони пообіцяли чоловікові за $5300 надати йому дозвіл для виїзду за кордон.

За даними слідства, депутатка та її помічниця надіслали звернення від благодійної організації до однієї з обласних військових адміністрацій, в якому вказувалося, що чоловік – водій-волонтер.

Правоохоронці викрили депутатку та її помічницю після отримання другої частини «винагороди» у розмірі $2800. Їм загрожує штраф від 2000 до 5500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд