Категорія
Новини
Дата

Найбільший виробник молочки в Україні не зупинив жодного заводу. Як йому вдається працювати

Група компаній «Молочний Альянс», що є найбільшим виробником молочки в Україні, зараз працює майже з повним завантаженням. Про це Forbes повідомив голова наглядової ради компанії Сергій Вовченко

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • «За період війни були дні, коли ми приймали на 100 тонн молока в день більше, ніж до початку бойових дій», – розповідає бізнесмен. Причина в тому, що деякі переробники зупинилися, і фермери просили «Молочний Альянс« забрати молоко. 
  • Що ж стосується потужностей самої групи компаній, то, за словами Вовченка, наразі працюють всі підприємства групи. В строю навіть завод у Баштанці, що під Миколаєвом. Виробництво там припиняли лише на добу. Проте, підприємство працює не безпроблемно: через бойові дії складно з поставками сировини та вивозом продукції. 
  • На заводах в Пирятині, Золотоноші, Яготині та Згурівці «Молочний Альянс» почав випускати скорочений асортимент продукції. Підприємства, які виробляють молочку популярних торгівельних марок «Яготинське», «Пирятин», «Славія» та інші, переорінтувалися на товари з довгими термінами зберігання: молоко, масло, сири. Це те, що може довго зберігатися на складі в умовах непростої ситуації з логістикою. 
  • Те, що псується швидше – тобто йогурти, кефіри та іншу кисломолочну та цільномолочну продукцію, компанія випускає лише під замовлення торгівельних мереж. 
  • Зараз «Молочний Альянс« перестав брати молоко з дворів, щоб економити пальне. «Завдання – не відмовлятися від молока приватних господарств«, – каже бізнесмен. 
  • Також компанія призупинила експорт до кращих часів.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні