Категорія
Новини
Дата

СЕО McDonald’s пояснила, чому компанія довго готувалася до відкриття ресторанів

Завданням команди McDonald’s було не просто відкрити перші ресторани, а забезпечити стандартну якість в умовах війни. Про це сказала CEO McDonald’s на ринках України, Чехії та Словаччини Юлія Бадрітдінова на конференції Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Бадрітдінова каже, що новим челенджом стало не просто відновлення операційної діяльності, а адаптація до того, як у ній по-іншому працювати. «Є поширений міф, це завжди у мене запитують, що напевно найважче було відновити управління ланцюжків постачань, – каже вона. – Всі думають, що ланцюги поставок були розірвані. Це основний момент, але найважливіше – це люди».
  • Після того, як компанія прийняла рішення щодо запуску своїх закладів працівників потрібно було навчити працювати під час війни. «Це ніби такий change management, але в іншій ситуації, – каже Бадрітдінова. – Працівників потрібно було перенавчити, їх потрібно було підготувати з точки зору комунікації».
  • За її словам, компанія адаптувала тренінгові програми та надала можливість працівникам перевіритись на наявність посттравматичного синдрому. «Як і в кожному ритейл-бізнесі так і в нас є відтік кадрів, і постійно люди змінюються, але коли люди не працювали, їм потрібно було поновити знання та свій психологічний стан, – каже Бадрітдінова. – Це складно зробити, коли позаду величезні черги з курʼєрів, відвідувачів та шалений темп».
  • Ще одна з причин довготривалого запуску – налаштування ефективної роботи між командами з різних ресторанів, і навіть міст. Зазвичай, у кожному з ресторанів McDonald’s працює більше 100 людей.

Контекст

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила це міркуваннями безпеки. До перемовин про відкриття ресторанів долучилося навіть МЗС. Міністр Дмитро Кулеба раніше повідомив, що відомство обговорює проблему McDonald’s не лише з українським представництвом та глобальною штаб-квартирою компанії, а й з урядом США на офіційних зустрічах.

У червні CEO McDonald’s в Україні Юлія Бадрітдінова в інтервʼю Forbes повідомила, що мережа готується відновити роботу своїх закладів в Україні. 

Ресторани McDonald’s готуються до відкриття в столиці та західних областях країни, повідомили Forbes в пресслужбі компанії у серпні.

20 вересня відкрилися перші три ресторани в Києві. Першими запрацювали McDelivery у трьох ресторанах Києва: на проспекті Бажана, 3-В, на вул. Гришка, 7 та на проспекті Гагаріна, 2А. Приблизно через тиждень відновлять роботу ще сім закладів у Києві, а згодом відкриватимуться решта ресторанів у столиці та в різних містах на заході країни.

Спершу заклади працювали тільки на доставку, а зали, експресвікна та «МакДрайв» обіцяли відкрити у жовтні. Відновлення роботи закладів у Києві та на заході України відбуватиметься поетапно протягом двох місяців. 

26 вересня McDonald’s оголосив про запуск доставки ще із семи ресторанів у Києві, зокрема на правому березі, а 30 вересня відновив повноцінну роботу десяти ресторанів у столиці. У закладах уже працюють зали, а також «МакДрайв».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні