Категорія
Новини
Дата

McDonald’s оголосив про відкриття перших трьох ресторанів у Києві. Почнуть із доставки

McDonald’s розпочинає поетапне відкриття ресторанів із запуску McDelivery (доставки). 20 вересня відкриються перші три ресторани в Києві, йдеться в пресрелізі компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

- Спершу заклади працюватимуть тільки на доставку, а зали, експрес-вікна та МакДрайв відкриються у жовтні. Відновлення роботи закладів у Києві та на заході України відбуватиметься поетапно протягом двох місяців. 

- Першими запрацюють McDelivery у трьох ресторанах Києва: на проспекті Бажана, 3в, на вул. Гришка, 7 та на проспекті Гагаріна, 2а. Приблизно через тиждень відновлять роботу ще сім закладів у Києві, а згодом відкриватимуться решта ресторанів у столиці та в різних містах на заході країни.

- Спершу отримати замовлення можна буде тільки через послугу McDelivery, яку забезпечує партнер McDonald’s з доставки компанія Glovo. На початку жовтня ці ресторани відкриються для відвідувачів і можна буде скористатися послугою МакДрайв та експрес-вікнами. В інших містах також запуск закладів розпочнеться з доставки, а потім гості матимуть можливість самостійно завітати до ресторанів.

- Для роботи в нових умовах McDonald’s впроваджує розширені процедури і протоколи заради безпеки працівників і клієнтів. Ресторани працюватимуть з 9:00 до 21:00 (або згідно з графіком роботи ТРЦ, якщо заклад знаходиться всередині) та закриватимуться під час повітряної тривоги, щоб працівники та відвідувачі могли перейти у найближче укриття. При цьому команда оперативно видає уже оплачені замовлення, поки зупиняє виробничі процеси та вимикає обладнання перед закриттям. 

- Рішення щодо відкриття частини закладів компанія McDonald’s прийняла після низки консультацій з українськими посадовцями, фахівцями з безпеки і постачальниками, йдеться в повідомленні. 

- Поки ресторани були закриті, McDonald’s допомагала Україні та українцям – з 24 лютого на гуманітарні потреби передали понад 700 т продукції. Спільно з «Фундацією Дім Рональда МакДональда» започатковані програми з надання наборів продуктів першої необхідності українським родинам, які опинились у скруті, та закупівлі життєво важливого медичного обладнання та гуманітарної допомоги для лікарень.

- Українські родини вже отримали понад 100 000 продуктових наборів, а медичні заклади – 200 апаратів вакуумної терапії (ВАК-апаратів) для лікування обширних ран, за допомогою яких лікують більшість пацієнтів з мінно-вибуховими ранами.

Контекст

Матеріали по темі

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила це міркуваннями безпеки. До перемовин про відкриття ресторанів долучилося навіть МЗС. Міністр Дмитро Кулеба раніше повідомив, що відомство обговорює проблему McDonald’s не лише з українським представництвом та глобальною штаб-квартирою компанії, а й з урядом США на офіційних зустрічах.

У червні CEO McDonald’s в Україні Юлія Бадрітдіновав інтервʼю Forbes повідомила, що мережа готується відновити роботу своїх закладів в Україні. 

Ресторани McDonald’s готуються до відкриття в столиці та західних областях країни, повідомили Forbes в пресслужбі компанії у серпні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні