Категорія
Новини
Дата

НБУ отримав другу цьогоріч престижну нагороду Central Banking Awards

1 хв читання

Національний банк України отримав чергову престижну міжнародну нагороду Central Banking Awards – у номінації «Ініціатива у сфері платіжної та ринкової інфраструктури». Судді відзначили НБУ за розвиток системи віддаленої ідентифікації – Системи BankID НБУ, йдеться у повідомленні пресслужби Нацбаку. Це вже друга нагорода цьогорічної премії Central Banking Awards. 13 березня НБУ оголосили центральним банком року

Ключові факти

  • Система BankID НБУ забезпечує доступ українським громадянам до важливих державних та фінансових сервісів. Як зауважили міжнародні експерти, під час війни її безперервна робота набула особливої цінності, адже надала громадянам нагальну можливість продовжувати отримувати державні та фінансові послуги дистанційно. 
  • Зокрема, українці, яким довелося залишити домівки через війну, змогли отримати безперешкодний доступ до електронних документів та сервісів державного мобільного додатка «Дія». 
  • Крім того, громадяни мали можливість дистанційно відкривати рахунки в банках, здійснюючи ідентифікацію за допомогою системи, йдеться у повідомленні. 

Контекст

Система BankID НБУ налічує 130 учасників. Це 39 банків-ідентифікаторів та 91 абонент – надавач послуг. Щодня у системі відбувається близько ста тисяч успішних електронних ідентифікацій (32,8 млн за 2022 рік, що на 9% більше, ніж у 2021 році). Нацбанк наразі вивчає питання визнання Системи BankID схемою електронної ідентифікації. Зокрема, у перспективі це надасть можливість громадянам України отримувати з використанням системи дистанційні послуги в межах ЄС. 

Central Banking Awards – щорічна нагорода профільного журналу Central Banking. Вона складається з 26 номінацій, 13 із яких відзначають успішні кейси та здобутки центральних банків світу, а інші 13 – учасників фінансового ринку.

Навесні 2019 року НБУ вперше в історії України отримав міжнародну нагороду Central Banking Awards у номінації Transparency – за значні досягнення в прозорості та розбудові діалогу зі стейкхолдерами.

Вдруге НБУ отримав цю міжнародну нагороду у 2021 році у номінації Currency Manager – за масштабну оптимізацію банкнотно-монетного ряду гривні та осучаснення національної валюти, проведені упродовж 2014–2020 років в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні