Категорія
Новини
Дата

«Центральний банк року». НБУ отримав престижну міжнародну нагороду

Національний банк України визнали центральним банком року за підсумками премії Central Banking Awards, йдеться у повідомленні пресслужби НБУ. Цю міжнародну нагороду щороку вручає профільний журнал про діяльність центральних банків і фінансових регуляторів Central Banking. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У номінації «Центральний банк року» НБУ переміг уперше. Міжнародні експерти високо оцінили комплексні зусилля команди НБУ, які забезпечили стабільність і безперервність роботи фінансової системи країни в безпрецедентно важких умовах повномасштабної війни, зазначається у повідомленні.
  • Національний банк України в перші ж дні війни ухвалив низку рішень, які допомогли зберегти фінансову стабільність в країні, наголосили в НБУ. Зокрема, у короткі терміни були оптимізовані монетарна та валютно-курсова політика.
  • Також було забезпечено безперебійне функціонування банківської системи, зазначили в НБУ. Понад рік банківська система України успішно долає виклики воєнного часу: банки працюють безперебійно, зберігаючи ліквідність і кошти клієнтів, кредитуючи бізнес, йдеться у повідомленні. 
  • НБУ подбав про убезпечення даних, захист інформації та подальшу повноцінну роботу платіжної інфраструктури для безготівкових платежів. Фінансові установи країни витримали численні кібератаки та не допустили збоїв у своїй роботі. НБУ надав можливість банкам використовувати хмарні сервіси, щоб обробляти та зберігати інформацію із систем банку у хмарах. 
  • Збережено довіру громадян та бізнесу до банківської системи, зазначили в НБУ. Зокрема, завдяки проєкту Power banking, який забезпечив безперебійність надання фінансових послуг в умовах енерготерору. 

Ключова цитата

«Національному банку вдалося продемонструвати всьому світу професійність і зібраність, здатність за будь-яких умов виконувати передбачені мандатом обов’язки, діяти оперативно та нестандартно, щоб забезпечити безперебійну роботу та стійкість фінансової системи. Ми не звернемо з цього шляху», – зазначив голова НБУ Андрій Пишний. 

Контекст 

Central Banking Awards – щорічна нагорода профільного журналу Сentral Banking. Вона складається з 26 номінацій, 13 із яких відзначають успішні кейси та здобутки центральних банків світу, а інші 13 – учасників фінансового ринку.

Навесні 2019 року НБУ вперше в історії України отримав міжнародну нагороду Central Banking Awards у номінації Transparency – за значні досягнення в прозорості та розбудові діалогу зі стейкхолдерами.

Вдруге НБУ отримав цю міжнародну нагороду у 2021 році у номінації Currency Manager – за масштабну оптимізацію банкнотно-монетного ряду гривні та осучаснення національної валюти, проведені упродовж 2014–2020 років в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні