Категорія
Новини
Дата

НБУ пропонує націоналізувати активи «дочок» російських банків. Держава може отримати 26 млрд грн

Національний банк України запропонував уряду націоналізувати активи виведених з ринку «дочок» російських державних банків, повідомив голова НБУ Кирило Шевченко в інтервʼю ЕП. Йдеться про Сбербанк та Промінвестбанк.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 11 березня Нацбанк направив в Кабмін листа, в якому запропонував примусово вилучити фінансові активи Сбербанку та Промінвестбанку.
  • У разі націоналізації активів цих банків держава може отримати близько 26 млрд грн у вигляді коштів, ОВДП та депозитних сертифікатів, пояснив Шевченко.
  • Вкладники цих банків безумовно мають отримати виплати в межах гарантованої державою суми (200 тис грн на момент, коли банки виводилися з ринку), уточнив голова НБУ.

Контекст

Після вторгнення РФ в Україну НБУ анулював ліцензії та ліквідував «МР Банк» (раніше Сбербанк) та Промінвестбанк. Ці банківські установи перебували під контролем РФ.

1 квітня Верховна Рада ухвалила порядок націоналізації майна, яке належить громадянам РФ та будь-яким фізичним та юридичним особам, які публічно заперечують російсько-українську війну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні