премія Слушно 2024 /Ілюстрація Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

«Не під запис», «Буде тобі наука» і «На рівні». 13 найкращих українських подкастів за версією премії «Слушно»

1 хв читання

На аудіопремію «Слушно» в 2024 році подалися 183 подкасти – найбільше за чотири роки існування премії. Фото Ілюстрація Shutterstock

Премія «Слушно» від MEGOGO Audiо нагородила найкращі українські подкасти 2024 року. Цьогоріч обрали переможців у 12 категоріях, об’єднавши оцінки глядачів і журі. Гран-прі отримав подкаст «Перефарбований Лис», який досліджує світогляд та поведінку українців через класичну літературу.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • На аудіопремію «Слушно» подалися 183 подкасти – найбільше за чотири роки існування премії. У найпопулярнішій категорії «Здоров’я, стосунки й саморозвиток» змагався 41 подкаст.
  • Система оцінювання та результати формувалися з балів від слухачів та експертного журі. Слухачі віддали понад 17 000 голосів (попереднього року ця цифра становила близько 15 000).
  • Володарем гран-прі став подкаст «Перефарбований Лис», який досліджує світогляд українців через класичну літературу. Автори шоу отримали 45 000 грн на розвиток проєкту від MEGOGO.
  • Гранти в розмірі €1000 від українського Goethe-Institut та компанії MacPaw Space отримали подкасти Unzip про історію української музики і «Буде тобі наука» про проблемні аспекти інновацій.

Найкращі українські подкасти за версією «Слушно»

  1. Гран-прі – «Перефарбований Лис»
  2. Найкращий подкаст про здоровʼя та саморозвиток – «Не мали дівки клопоту»
  3. Найкращий подкаст про науку й технології – «Буде тобі наука»
  4. Найкращий спортивний подкаст – F1Podcast
  5. Найкращий незалежний подкаст – Chumaky
  6. Найкращий подкаст про бізнес – «Не під запиc»
  7. Найкращий розважальний подкаст – «Фінансова терапія»
  8. Найкращий подкаст про літературу й читання – «Висока полиця»
  9. Найкращий подкаст про культуру й мистецтво – Unzip
  10. Найкращий історичний подкаст – Unzip
  11. Найкращий подкаст про професії – «На рівні»
  12. Найкращий подкаст у жанрі інтервʼю – The Blue Eyed Podcast
  13. Найкращий інформаційний подкаст – «Ранкове допіо»

Контекст

Премію «Слушно» заснувала команда MEGOGO Audio у 2021 році, щоб стимулювати зростання подкаст-індустрії. Цьогоріч рекламу подкастів-переможців розмістили на екрані ТРЦ «Гулівер» в центрі Києва. «Так ми хочемо привернути до переможців увагу ще більшої аудиторії», – коментує маркетинг-директорка MEGOGO Валерія Толочина.

Головна проблема українських подкастерів – брак слухачів, свідчить дослідження MEGOGO 2023 року. Більше 45% опитаних творців монетизують свої подкасти. Для цього 60% використовують донейти від спільноти, 43,2% – грантові можливості, а 43,2% шукають спонсорів серед комерційних брендів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд