Категорія
Новини
Дата

«Не завжди був відвертим у спілкуванні з Радою директорів». Сема Альтмана звільнили з посади гендиректора OpenAI. Хто очолить компанію?

Сем Альтман, OpenAI /Getty Images

Рада директорів американської лабораторії ШІ OpenAI, яка розробила ChatGPT, звільнила Сема Альтмана з посади генерального директора. Фото Getty Images

Рада директорів американської лабораторії ШІ OpenAI, яка розробила ChatGPT, звільнила Сема Альтмана з посади генерального директора. Також він покине раду директорів OpenAI. Про це йдеться на сайті компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Відхід пана Альтмана відбувся після процесу обговорення бордом (Ради директорів) яке дійшло висновку, що він не завжди був відвертим у спілкуванні з бордом, що перешкоджає його здатності виконувати свої обов’язки, — ідеться у повідомленні. — Борд більше не впевнене в його здатності продовжувати керувати OpenAI».
  • Головна технічна директорка компанії Міра Мураті виконуватиме обов’язки тимчасової генеральної директорки. «Вона має унікальний набір навичок, розуміння цінностей компанії, операцій і бізнесу, і вже очолює відділ досліджень, продуктів і безпеки компанії», — ідеться в повідомленні.
  • Водночас компанія проводить офіційний пошук постійного генерального директора.
  • Борд також повідомив, що президент OpenAI Грег Брокман «піде з посади голови ради директорів та залишиться на своїй посаді в компанії, підпорядковуючись генеральному директору».

Контекст

Альтман очолює OpenAI з 2019 року. До цього він пʼять років керував Y Combinator – найвідомішим інкубатором Кремнієвої долини.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

Компанія знаходиться на шляху до отримання річного доходу $1 млрд, оскільки підприємства впроваджують її технологію.

Минулого місяця повідомлялося, що OpenAI обговорює потенційний продаж акцій, у результаті якого стартап коштуватиме від $80 млрд до $90 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні