Категорія
Новини
Дата

Річна виручка OpenAI наблизилася до $1 млрд – The Information

Річна виручка компанії OpenAI, яка створила ChatGPT і генератор зображень DALL-E, наблизилася до $1 млрд. Про це пише The Information з посиланням на джерела, знайомі з фінансовими результатами. Як зазначив співрозмовник видання, ця цифра значно перевищує прогнози, які OpenAI раніше надала акціонерам. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Дохід OpenAI, яку підтримує Microsoft і яка на папері оцінювалася в $27 млрд, наразі перевищу $80 млн на місяць, зазначає видання.
  • За підсумками 2022 року, до того, як компанія запровадила підписку на ChatGPT, він становив $28 млн.
  • Швидке зростання доходів говорить про те, що розробники додатків і компанії все частіше знаходять способи використовувати ШІ-технології OpenAI, щоб заробити гроші або заощадити на витратах, зазначає The Information.
  • Видання додало, що Microsoft, Google та велика кількість інших компаній, які намагаються заробити на тій самій технології, уважно спостерігають за зростанням OpenAI.

Контекст

У травні The Information писав, що витрати OpenAI у 2022 році становили близько $540 млн, значну частину яких компанія витратила на розробку ChatGPT та найм фахівців з Google. 

Після випуску GPT-4 у березні цього року OpenAI анонсувала поетапне оновлення вже наявних моделей замість створення нових з нуля. На конференції Economic Times гендиректор компанії Сем Альтман підтвердив, що OpenAI не займається навчанням GPT-5, оскільки перед запуском нової мовної моделі потрібно провести велику підготовчу роботу.

З 6 липня OpenAI зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали усі клієнти, які платять за ChatGPT API.

28 серпня OpenAI представила ChatGPT Enterprise – корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та засобами захисту конфіденційності. Вона дозволяє користувачам вводити набагато довші запити і звертатися до чат-бота необмежену кількість разів, а також гарантує шифрування даних.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні