Категорія
Новини
Дата

Річна виручка OpenAI наблизилася до $1 млрд – The Information

1 хв читання

Річна виручка компанії OpenAI, яка створила ChatGPT і генератор зображень DALL-E, наблизилася до $1 млрд. Про це пише The Information з посиланням на джерела, знайомі з фінансовими результатами. Як зазначив співрозмовник видання, ця цифра значно перевищує прогнози, які OpenAI раніше надала акціонерам. 

Ключові факти

  • Дохід OpenAI, яку підтримує Microsoft і яка на папері оцінювалася в $27 млрд, наразі перевищу $80 млн на місяць, зазначає видання.
  • За підсумками 2022 року, до того, як компанія запровадила підписку на ChatGPT, він становив $28 млн.
  • Швидке зростання доходів говорить про те, що розробники додатків і компанії все частіше знаходять способи використовувати ШІ-технології OpenAI, щоб заробити гроші або заощадити на витратах, зазначає The Information.
  • Видання додало, що Microsoft, Google та велика кількість інших компаній, які намагаються заробити на тій самій технології, уважно спостерігають за зростанням OpenAI.

Контекст

У травні The Information писав, що витрати OpenAI у 2022 році становили близько $540 млн, значну частину яких компанія витратила на розробку ChatGPT та найм фахівців з Google. 

Після випуску GPT-4 у березні цього року OpenAI анонсувала поетапне оновлення вже наявних моделей замість створення нових з нуля. На конференції Economic Times гендиректор компанії Сем Альтман підтвердив, що OpenAI не займається навчанням GPT-5, оскільки перед запуском нової мовної моделі потрібно провести велику підготовчу роботу.

З 6 липня OpenAI зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали усі клієнти, які платять за ChatGPT API.

28 серпня OpenAI представила ChatGPT Enterprise – корпоративну версію ChatGPT з додатковими функціями та засобами захисту конфіденційності. Вона дозволяє користувачам вводити набагато довші запити і звертатися до чат-бота необмежену кількість разів, а також гарантує шифрування даних.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні