Категорія
Новини
Дата

Neuralink Маска шукає партнера для випробувань мозкових імплантатів на людях – Reuters

Компанія Ілона Маска, що займається мозковими імплантатами, Neuralink звернулася до одного з найбільших центрів нейрохірургії США як до потенційного партнера з клінічних випробувань, готуючись протестувати свої пристрої на людях, щойно регулювальні органи дозволять це, пише Reuters із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Neuralink розробляє мозкові імплантати з 2016 року і сподівається, що зрештою вони стануть ліками від невиліковних станів, таких як параліч та сліпота.
  • Агентство Reuters повідомило раніше цього місяця, що на початку 2022 року йому було завдано удару, коли Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США відхилило його заявку на перехід до випробувань на людях, пославшись на серйозні проблеми з безпекою.
  • З того часу компанія працює над усуненням побоювань агентства, і поки що неясно, чи вдасться йому це і коли.
  • Джерела повідомили, що Neuralink веде переговори з Неврологічним інститутом Барроу, що базується у Феніксі, штат Аризона, організацією з лікування та дослідження неврологічних захворювань, щоб допомогти у проведенні випробувань на людях.
  • Переговори можуть привести до створення команди. Neuralink також обговорив партнерство з іншими центрами, додали джерела.
  • Пристрої, які Барроу імплантував донині, відрізняються від пристроїв Neuralink. Барроу працює з пристроями для глибокої стимуляції мозку, які отримали схвалення FDA у 1997 році для зменшення тремору Паркінсона та були імплантовані більш ніж 175 000 пацієнтів.
  • Імплантат Neuralink – пристрій з інтерфейсом «мозок-компʼютер» (BCI), в якому використовуються електроди, які проникають у мозок або розташовуються на його поверхні для забезпечення прямого звʼязку з компʼютерами. Досі жодна компанія не отримала схвалення США на випуск імплантату BCI.

Контекст

Минулого року генеральний інспектор Міністерства сільського господарства США розпочав розслідування потенційних порушень прав тварин у Neuralink. Нинішні та колишні співробітники докладно розповіли агентству Reuters про поспішні експерименти компанії на тваринах, які призвели до непотрібних страждань та смертей.

Міністерство транспорту США заявило, що розслідує потенційне неправильне поводження з небезпечними патогенами.

Стартап Ілона Маска Neuralink Corp. має бути готовий протестувати свою технологію на людях через шість місяців, заявив мільярдер під час прямої трансляції про прогрес, якого компанія досягла у своїй технології мозкових імплантатів, пише The Wall Street Journal.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні