Категорія
Новини
Дата

Neuralink Маска шукає партнера для випробувань мозкових імплантатів на людях – Reuters

1 хв читання

Компанія Ілона Маска, що займається мозковими імплантатами, Neuralink звернулася до одного з найбільших центрів нейрохірургії США як до потенційного партнера з клінічних випробувань, готуючись протестувати свої пристрої на людях, щойно регулювальні органи дозволять це, пише Reuters із посиланням на джерела.

Ключові факти

  • Neuralink розробляє мозкові імплантати з 2016 року і сподівається, що зрештою вони стануть ліками від невиліковних станів, таких як параліч та сліпота.
  • Агентство Reuters повідомило раніше цього місяця, що на початку 2022 року йому було завдано удару, коли Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США відхилило його заявку на перехід до випробувань на людях, пославшись на серйозні проблеми з безпекою.
  • З того часу компанія працює над усуненням побоювань агентства, і поки що неясно, чи вдасться йому це і коли.
  • Джерела повідомили, що Neuralink веде переговори з Неврологічним інститутом Барроу, що базується у Феніксі, штат Аризона, організацією з лікування та дослідження неврологічних захворювань, щоб допомогти у проведенні випробувань на людях.
  • Переговори можуть привести до створення команди. Neuralink також обговорив партнерство з іншими центрами, додали джерела.
  • Пристрої, які Барроу імплантував донині, відрізняються від пристроїв Neuralink. Барроу працює з пристроями для глибокої стимуляції мозку, які отримали схвалення FDA у 1997 році для зменшення тремору Паркінсона та були імплантовані більш ніж 175 000 пацієнтів.
  • Імплантат Neuralink – пристрій з інтерфейсом «мозок-компʼютер» (BCI), в якому використовуються електроди, які проникають у мозок або розташовуються на його поверхні для забезпечення прямого звʼязку з компʼютерами. Досі жодна компанія не отримала схвалення США на випуск імплантату BCI.

Контекст

Минулого року генеральний інспектор Міністерства сільського господарства США розпочав розслідування потенційних порушень прав тварин у Neuralink. Нинішні та колишні співробітники докладно розповіли агентству Reuters про поспішні експерименти компанії на тваринах, які призвели до непотрібних страждань та смертей.

Міністерство транспорту США заявило, що розслідує потенційне неправильне поводження з небезпечними патогенами.

Стартап Ілона Маска Neuralink Corp. має бути готовий протестувати свою технологію на людях через шість місяців, заявив мільярдер під час прямої трансляції про прогрес, якого компанія досягла у своїй технології мозкових імплантатів, пише The Wall Street Journal.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні