Категорія
Новини
Дата

У США почали розслідування щодо компанії Neuralink Ілона Маска – Reuters

У США проводиться розслідування про жорстоке поводження з тваринами щодо компанії Ілона Маска Neuralink, пише Reuters з посиланням на документи та свої джерела. Компанія займається розробкою чипів, що вживлюються в мозок. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними двох джерел агентства, розслідування ініціював федеральний прокурор, його веде генеральний інспектор Мінсільгоспу США. Відомство хоче зʼясувати, чи порушує компанія положення закону про захист тварин, який регулює те, як дослідники поводяться з тваринами та проводять експерименти за їх участю.
  • Приводом перевірки діяльності компанії стали скарги персоналу компанії. Співробітники компанії вважають, що випробування на тваринах проводяться поспіхом, що призводить до їхніх страждань і смертей, зазначає агентство.
  • Reuters заявляє, що у його розпорядженні є десятки документів Neuralink, також агентство поговорило з більш ніж 20 діючими та колишніми співробітниками компанії, які розповіли про те, що невдалі тести доводилося повторювати, що збільшувало кількість померлих під час експериментів тварин.
  • За даними джерел агентства, у компанії Маска не ведуть суворого обліку померлих тварин.
  • Сама по собі загальна кількість смертей тварин не обовʼязково вказує на те, що компанія порушує правила проведення тестувань. Багато компаній у сфері медицини використовують тварин в експериментах, після чого вбивають їх, зокрема, для посмертного дослідження, зазначає агентство.

Контекст

Стартап Neuralink був створений Маском у липні 2016 року для обʼєднання зусиль провідних фахівців у галузі розробки нейроінтерфейсів та створення роботів, що дозволяють імплантувати майже необмежену кількість електродів у мозок у повністю автоматичному режимі. 

У далекій перспективі, на думку мільярдера, подібні нейроінтерфейси дозволять людині стати кіборгом, здатним протистояти штучному інтелекту, а також допоможуть людям навчитися керувати компʼютером за допомогою сили думки.

У квітні Neuralink показала, як пристрій Link може допомогти мавпі грати у відеоігри за допомогою розуму, і планує випробувати його на людях.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні