Категорія
Новини
Дата

Німеччина надасть Україні €1 млрд ґрантової підтримки

Уряд Німеччини має намір надати Україні €1 млрд ґрантової допомоги. Про це повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдґузен у Твіттері.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Обговорила з міністром фінансів Сергієм Марченком актуальний стан у фінансовій сфері та надання ґрантової (€1 млрд) допомоги Україні з боку Німеччини. Рада тісному співробітництву між міністерствами фінансів наших країн», – написала вона.

Контекст

18 травня повідомлялося, що Кабінет міністрів залучить пільговий кредит до €150 млн від державного банку уряду ФРН Кредитної установи для відбудови (KfW). Кошти спрямують, зокрема, на відбудову критичної інфраструктури.

За останні тижні уряд досяг домовленості про отримання кредиту від уряду Японії в розмірі $300 млн та фінансової підтримки від Світового банку в розмірі $1,5 млрд.

Україна потребує близько $5 млрд на місяць додаткового фінансування. Наразі можна розраховувати на понад $11,5 млрд, сказав в інтервʼю Forbes представник України у Світовому банку Роман Качур.

За його словами, Світовий банк надав $1 млрд, очікується ще $2 млрд. Конгрес США проголосував за пакет, який включає $8,5 млрд прямої допомоги. Уряд Канади оголосив, що передасть $1 млрд у спеціальних правах запозичення (СПЗ). Єврокомісія заявила про макрофін. Наразі найбільшим донором траст-фонду є США – $1 млрд, наголосив Качур.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні