Категорія
Новини
Дата

Німеччина передала Україні військову допомогу. Пакет включає розвідувальні дрони, всюдиходи та САУ Gepard

Німецький уряд підтвердив передачу Україні нового пакету військової допомоги, йдеться у повідомленні установи. Україна отримала 10 гусеничних всюдиходів Bandvagn 206, шість зенітних самохідних установок Gepard із боєприпасами, а також снаряди.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Німеччина передала Україні понад 2600 одиниць димових 155-мм снарядів, 20 розвідувальних дронів RQ-35 Heidrun, 13 розвідувальних безпілотників Vector.
  • Також до пакету увійшли карети швидкої допомоги та стоматологічні стерилізатори.

Контекст

Німецький уряд нагадав, що фінансування безпекової ініціативи становить €5,4 млрд на 2023 рік (порівняно з €2 млрд на 2022-й), а також є додаткові дозволи на прийняття зобовʼязань у наступні роки у розмірі €10,5 млрд. Ці кошти мають бути спрямовані насамперед на військову допомогу Україні. Водночас, вони будуть використані для поповнення запасів Федеральних збройних сил для постачання в Україну, а також для внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), з яких можуть бути відшкодовані витрати, повʼязані з наданням військової допомоги Україні.

Нещодавно стало відомо, що Євросоюз запропонує спеціальний фонд для утримання Збройних сил України протягом наступних чотирьох років вартістю до €20 млрд. Ініціативу можуть погодити вже до осені.

Пропозиція не передбачає прямих платежів ЄС за озброєння України. Натомість Брюссель допоможе країнам покрити свої власні витрати на купівлю та пожертвування боєприпасів, ракет і танків. Це також допоможе сплатити за навчання українських солдатів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні