Категорія
Новини
Дата

Німеччина передала Україні військову допомогу. Пакет включає розвідувальні дрони, всюдиходи та САУ Gepard

1 хв читання

Німецький уряд підтвердив передачу Україні нового пакету військової допомоги, йдеться у повідомленні установи. Україна отримала 10 гусеничних всюдиходів Bandvagn 206, шість зенітних самохідних установок Gepard із боєприпасами, а також снаряди.

Ключові факти

  • Німеччина передала Україні понад 2600 одиниць димових 155-мм снарядів, 20 розвідувальних дронів RQ-35 Heidrun, 13 розвідувальних безпілотників Vector.
  • Також до пакету увійшли карети швидкої допомоги та стоматологічні стерилізатори.

Контекст

Німецький уряд нагадав, що фінансування безпекової ініціативи становить €5,4 млрд на 2023 рік (порівняно з €2 млрд на 2022-й), а також є додаткові дозволи на прийняття зобовʼязань у наступні роки у розмірі €10,5 млрд. Ці кошти мають бути спрямовані насамперед на військову допомогу Україні. Водночас, вони будуть використані для поповнення запасів Федеральних збройних сил для постачання в Україну, а також для внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), з яких можуть бути відшкодовані витрати, повʼязані з наданням військової допомоги Україні.

Нещодавно стало відомо, що Євросоюз запропонує спеціальний фонд для утримання Збройних сил України протягом наступних чотирьох років вартістю до €20 млрд. Ініціативу можуть погодити вже до осені.

Пропозиція не передбачає прямих платежів ЄС за озброєння України. Натомість Брюссель допоможе країнам покрити свої власні витрати на купівлю та пожертвування боєприпасів, ракет і танків. Це також допоможе сплатити за навчання українських солдатів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні