Олаф Шольц /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Захисний щит» для України. Шольц анонсував зимовий пакет військової допомоги від Німеччини на €1,4 млрд

Олаф Шольц Фото Getty Images

Німеччина готує зимовий пакет допомоги для України на €1,4 млрд, основне завдання якого – створення «захисного щита» для протистояння російським атакам. Про це 24 жовтня повідомив федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц на відкритті в Берліні шостого німецько-українського економічного форуму, пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • Пакет оцінюється в €1,4 млрд і містить, зокрема, системи ППО Patriot, Iris-T6, Gepard тощо. 
  • Шольц зазначив, що минулого тижня було також схвалено пакет підтримки енергосистеми обсягом €80 млн.
  • «Ми підтримуватимемо Україну так довго, як буде потрібно. Разом із партнерами по ЄС, по G7 і багатьох інших країн ми не сумніваємося в нашій згуртованості та рішучості… Україна може покластися на Німеччину», – запевнив федеральний канцлер Німеччини.

Контекст

З початку війни цивільна та військова допомога Україні з боку Німеччини сягнула €24 млрд, повідомив Шольц. Він наголосив, що за цим показником Німеччина є другим після США партнером, який підтримує Україну.

У столиці Німеччини Берліні у вівторок, 24 жовтня, відкрився шостий німецько-український економічний форум. Захід відбувається під гаслом «Інтегрувати Україну». Понад пʼятсот учасників хочуть отримати інформацію про розвиток економіки в Україні в умовах війни та можливості для співпраці й інвестицій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні