Категорія
Новини
Дата

Німецький оператор Fraport продає частку в аеропорту Пулково у Росії

Німецький аеропортовий холдинг Fraport, який володіє 25% у керуючій компанії аеропорту Пулково у РФ, продає свою частку, пише «Коммерсантъ» із посиланням на голову російського банку ВТБ Андрія Костіна. Продаж може відбутися, попри те, що холдинг повідомляв, що до 2025 року за умовами концесійної угоди не зможе продати свою частку. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Fraport, якому належить 25% у «Повітряних воротах північної столиці», що управляє російським аеропортом Пулково, ще у березні 2022 року заявив, що обмірковує різні варіанти виходу. 
  • Як Fraport збирається продати свою частку в умовах обмежень контракту, поки не зрозуміло.
  • За словами очільника ВТБ (банку належить 25,01% у керуючій компанії аеропорту), до кінця року із продажем частки Fraport вже мають визначитися. 
  • «Вони довго не хотіли це робити, але доводиться», – сказав він, уточнивши, що це питання обговорюється вже рік. 

Контекст

У травні 2022 року глава Fraport Штефан Шульте заявляв, що відповідно до умов концесійного договору холдинг не має можливості вийти зі складу акціонерів до 2025 року. Тоді компанія оцінювала свою частку у €111 млн.

6 вересня один з найбільших операторів аеропортів Європи Fraport вирішив передати Києву в якості благодійної допомоги €100 000, повідомляв міський голова столиці Віталій Кличко. Мер разом із Шульте обговорили подальшу співпрацю, у тому числі, допомогу німецьких партнерів у післявоєнному відновленні й налагодженні роботи українських аеропортів. Зокрема, й муніципального аеропорту Київ імені І. Сікорського.

За даними Financial Times станом на початок серпня, сумарні прямі втрати найбільших європейських компаній у Росії з початку війни сягнули €100 млрд. Знецінення активів та інші списання відображені у звітах 176 із 600 проаналізованих компаній, більше половини припали на нафтогазовий та енергетичний сектори.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні