Категорія
Новини
Дата

Nokia скоротить до 14 000 робочих місць у межах програми зменшення витрат

Компанія Nokia скоротить до 14 000 робочих місць, щоб зменшити витрати, пише Reuters. Фінська фірма не очікує відновлення ринку найближчим часом після зниження попиту на обладнання 5G.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Ситуація на ринку справді складна, і про це свідчить той факт, що на нашому найважливішому ринку, тобто в Північній Америці, наші чисті продажі впали на 40% у третьому кварталі», – заявив генеральний директор Пекка Лундмарк.
  • Nokia планує заощадити до €1,2 млрд до 2026 року. Компанія очікує економії не менше €400 млн у 2024-му та ще €300 млн у 2025 році.
  • Очікується, що штат співробітників скоротиться з 86 000 до 72 000–77 000 співробітників.
  • Ericsson, яка цього року також звільнила тисячі співробітників, заявила у вівторок, що невизначеність, що впливає на її бізнес, збережеться до 2024 року.
  • «Ми продовжуємо вірити в середньострокову та довгострокову перспективу ринку, але ми не збираємося сидіти, чекати і молитися, щоб ринок відновився найближчим часом, – сказав Лундмарк. – Ми просто не знаємо, коли він відновиться».
  • Квартальний чистий обсяг продажів компанії впав до €4,98 млрд з €6,24 млрд минулого року, не досягнувши очікуваних €5,67 млрд.

Контекст

5G рекламувався як галузь, що мала започаткувати епоху автоматизації та безпілотних автомобілів, але підприємства не поспішали впроваджувати нову технологію.

В умовах повільного зростання оператори звʼязку зіткнулися з труднощами у своїх інвестиційних бюджетах і почали власне скорочення витрат. Раніше цього року британська BT Group оголосила про плани скоротити 55 000 робочих місць, а Vodafone планує скоротити 11 000 співробітників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні