Категорія
Новини
Дата

Nokia скоротить до 14 000 робочих місць у межах програми зменшення витрат

1 хв читання

Компанія Nokia скоротить до 14 000 робочих місць, щоб зменшити витрати, пише Reuters. Фінська фірма не очікує відновлення ринку найближчим часом після зниження попиту на обладнання 5G.

Ключові факти

  • «Ситуація на ринку справді складна, і про це свідчить той факт, що на нашому найважливішому ринку, тобто в Північній Америці, наші чисті продажі впали на 40% у третьому кварталі», – заявив генеральний директор Пекка Лундмарк.
  • Nokia планує заощадити до €1,2 млрд до 2026 року. Компанія очікує економії не менше €400 млн у 2024-му та ще €300 млн у 2025 році.
  • Очікується, що штат співробітників скоротиться з 86 000 до 72 000–77 000 співробітників.
  • Ericsson, яка цього року також звільнила тисячі співробітників, заявила у вівторок, що невизначеність, що впливає на її бізнес, збережеться до 2024 року.
  • «Ми продовжуємо вірити в середньострокову та довгострокову перспективу ринку, але ми не збираємося сидіти, чекати і молитися, щоб ринок відновився найближчим часом, – сказав Лундмарк. – Ми просто не знаємо, коли він відновиться».
  • Квартальний чистий обсяг продажів компанії впав до €4,98 млрд з €6,24 млрд минулого року, не досягнувши очікуваних €5,67 млрд.

Контекст

5G рекламувався як галузь, що мала започаткувати епоху автоматизації та безпілотних автомобілів, але підприємства не поспішали впроваджувати нову технологію.

В умовах повільного зростання оператори звʼязку зіткнулися з труднощами у своїх інвестиційних бюджетах і почали власне скорочення витрат. Раніше цього року британська BT Group оголосила про плани скоротити 55 000 робочих місць, а Vodafone планує скоротити 11 000 співробітників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні