Категорія
Новини
Дата

Мобільний звʼязок та інтернет у Росії погіршаться після виходу Nokia та Ericsson – Reuters

1 хв читання

Вихід з ринку РФ виробників телекомунікаційного обладнання Nokia та Ericsson наприкінці року може завдавати шкоди мобільним мережам країни у довгостроковій перспективі, викликаючи погіршення зв'язку у звичайних росіян, пише Reuters.

Ключові факти

  • Пʼять високопоставлених керівників телекомунікаційних компаній та інші джерела в галузі заявили, що російські користувачі мобільних телефонів, найімовірніше, зіткнуться з більш повільним завантаженням, великою кількістю скинутих викликів, викликів, які не будуть зʼєднані, і тривалішими відключеннями, оскільки оператори втрачають можливість оновлювати програмне забезпечення, а також доступ до запасних частин.
  • Ericsson і Nokia, на частку яких у сукупності припадає велика частка ринку телекомунікаційного обладнання та майже 50% за кількістю базових станцій у Росії, виробляють усе, починаючи від телекомунікаційних антен і закінчуючи обладнанням, що зʼєднує оптоволокно, що передає цифрові сигнали.
  • Вони також надають важливе програмне забезпечення, що дає можливість різним частинам мережі працювати разом.
  • «Ми працюємо ближче до кінця року, коли закінчиться термін дії всіх винятків (від санкцій)», – заявив Reuters фінансовий директор Ericsson Карл Мелландер. Генеральний директор Nokia Пекка Лундмарк повторив цю думку в інтервʼю: «Наш вихід буде повним. Ми не збираємося нічого постачати до Росії».
  • Досі російська економіка витримувала санкції та експортний контроль, запроваджені Заходом через вторгнення РФ в Україну, але майбутній вихід Nokia та Ericsson може вплинути на повсякденне життя росіян.
  • Галузеві джерела очікують, що розрив звʼязків з іноземними фірмами відкине російські комунікації на ціле покоління, тоді як решта країн світу просуваються вперед у розгортанні технологій 5G.

Контекст

У серпні шведський виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson заявив, що найближчими місяцями поступово згортатиме свою діяльність у Росії в міру того, як виконає свої зобовʼязання перед клієнтами.

Згодом шведські ЗМІ повідомили, що продукція, на яку Ericsson отримала дозвіл на експорт до Росії, може бути використана з військовою метою.У компанії заявили, що її продукція призначена для використання з цивільною, а не військовою метою. Шведська влада опублікувала заяву, в якій йдеться, що винятки стосуються цивільного використання та цивільних кінцевих користувачів.

Раніше фінська Nokia вже оголосила про своє рішення піти з Росії, що торкнеться близько 2000 співробітників. У компанії не відповіли на прохання прокоментувати, коли завершиться вихід.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні