Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» підвищила тарифи на доставку

2 хв читання

«Нова пошта» підняла у середньому на 10 грн тарифи на доставку документів, посилок і вантажів із жовтня, йдеться у повідомленні пресслужби компанії. Водночас поштовий оператор скасував комісію за оголошену вартість під час повернення посилок.

«Нова пошта» є великим гравцем на ринку експрес-доставки в Україні. Компанія щороку доставляє мільйони відправлень і розширює мережу відділень.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • Компанія зазначила, що за час великої війни в Україні зросли ціни на енергоносії – електроенергію та паливо, які становлять суттєву частку у собівартості послуг, а також на інші речі. Так, споживчі ціни зросли на 7,5%, а рівень інфляції становить 8,2%.
  • «Збільшення тарифів дозволить нам продовжити працювати та створювати можливість українцям так само швидко отримувати свої посилки», – йдеться у заяві.
  • Нові тарифи на доставку по Україні будуть такими: до 2 кг – 80 грн, до 10 кг –110 грн, до 30 кг – 160 грн. Раніше вони становили 70 грн, 100 грн та 140 грн відповідно.
  • Доставка у межах міста також подорожчає: до 2 кг – 60 грн, до 10 кг – 90 грн, до 30 кг – 140 грн. Раніше було 50 грн, 80 грн та 120 грн.
  • Вартість відправлення документів – 65 грн. За вантажі понад 30 кг між відділеннями по місту доведеться доплатити 50 копійок за кожен додатковий кілограм, а між відділеннями по Україні – по 1 грн за кілограм.

Контекст

За результатами 2023 року, «Нова пошта» доставила на 30% більше посилок, ніж у 2022-му, – 412 млн відправлень. Зокрема, компанія доставила 10,2 млн міжнародних посилок, що удвічі перевищує кількість роком раніше. Мережа відділень і поштоматів «Нової пошти» в Україні за 2023 рік збільшилася майже на 5000 одиниць, до 27 050. Загалом покриття мережі зросло за рік на 20%.

За минулий рік «Нова пошта» збільшила виторг на 54%, до 36,5 млрд грн. Прибуток зріс майже вдвічі, до 4 млрд грн.

На серпень 2024 року український поштово-логістичний оператор «Нова пошта» присутній на ринках 15 країн: України, Молдови, Польщі, Литви, Чехії, Румунії, Німеччини, Словаччини, Естонії, Латвії, Угорщини, Італії, Іспанії, Франції та Великої Британії. 

За підсумками другого кварталу українській поштово-логістичній групі Nova Post вдалося досягти позитивного операційного результату на ринках Польщі, Молдови та Чехії, повідомив СЕО Nova Post Europe Олександр Лисовець.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд