Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» скасувала комісію за повернення посилки

2 хв читання

Нова пошта

«Нова пошта» скасувала комісію за повернення посилки

Поштово-логістичний оператор «Нова пошта» скасував оплату за повернення та комісію 0,5% від оголошеної вартості посилки для відправника у разі відмови від отримання, повідомила пресслужба групи. Повернути посилку можна буде безкоштовно.

Щомісяця клієнти «Нової пошти» повертають близько 1,3 млн посилок, на повернення яких витрачають 9,4 млн грн. 

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • «Нова пошта» вже забезпечує безкоштовне повернення посилок клієнтів відправнику, якщо їх не забрали. «А тепер ми ще й відмовились від комісії за оголошену вартість, аби за повернення не потрібно було платити нічого — ні отримувачу посилки, ні відправнику» , — зазначив директор з маркетингу та продажів «Нової пошти» Павло Даніман. 
  • У компанії пояснили рішення тим, що велика частка клієнтів «Нової пошти» — це люди, які замовляють товари в інтернет-магазинах. Вони часто повертають посилки відправнику, якщо щось не підійшло, або відмовляються їх забирати.  
  • За розрахунками групи, кожного місяця клієнти «Нової пошти» повертають близько 1,3 млн посилок, а витрати бізнесу на це складають 9,4 млн грн. 

Контекст

З 1 жовтня «Нова пошта» підняла у середньому на 10 грн тарифи на доставку документів, посилок і вантажів із жовтня. 

Нові тарифи на доставку по Україні будуть такими: до 2 кг – 80 грн, до 10 кг –110 грн, до 30 кг – 160 грн. Раніше вони становили 70 грн, 100 грн та 140 грн відповідно.

Доставка у межах міста також подорожчає: до 2 кг – 60 грн, до 10 кг – 90 грн, до 30 кг – 140 грн. Раніше було 50 грн, 80 грн та 120 грн.

Вартість відправлення документів – 65 грн. За вантажі понад 30 кг між відділеннями по місту доведеться доплатити 50 копійок за кожен додатковий кілограм, а між відділеннями по Україні – по 1 грн за кілограм.

За результатами 2023 року, «Нова пошта» доставила на 30% більше посилок, ніж у 2022-му, – 412 млн відправлень. Зокрема, компанія доставила 10,2 млн міжнародних посилок, що удвічі перевищує кількість роком раніше. Мережа відділень і поштоматів «Нової пошти» в Україні за 2023 рік збільшилася майже на 5000 одиниць, до 27 050. Загалом покриття мережі зросло за рік на 20%.

За минулий рік «Нова пошта» збільшила виторг на 54%, до 36,5 млрд грн. Прибуток зріс майже вдвічі, до 4 млрд грн.

На жовтень 2024 року український поштово-логістичний оператор «Нова пошта» присутній на ринках 16 країн: України, Молдови, Польщі, Литви, Чехії, Румунії, Німеччини, Словаччини, Естонії, Латвії, Угорщини, Італії, Іспанії, Франції, Великої Британії та Австрії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд