Нові обмеження для російського флоту, енергетики та металів. Bloomberg дізнався деталі спільної заяви «Великої сімки» /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Нові обмеження для російського флоту, енергетики та металів. Bloomberg дізнався деталі спільної заяви «Великої сімки»

1 хв читання

Getty Images

Країни «Великої сімки» домовляться про посилену імплементацію стелі цін на нафту, а також заходів проти нових енергетичних проектів РФ та експорту металів, пише Bloomberg з посиланням на комюніке.

Напередодні країни «Великої сімки» домовилися про кредит для України на $50 млрд під заставу російських активів. Очікується, що допомога почне надходити до кінця року.

Ключові факти

  • «Ми продовжимо чинити суттєвий тиск на доходи Росії від енергетики та інших сировинних товарів», – йдеться у заяві, яка, як очікується, буде опублікована у пʼятницю.
  • Ціновий ліміт «Великої сімки» на російську нафту та нафтопродукти забороняє західним судновласникам, страховикам і посередникам надавати судна й послуги для вантажів, ціна яких перевищує порогові значення.
  • Москва змогла уникнути більшої частини наслідків, сформувавши флот танкерів, які працюють у юрисдикціях, що важко відстежуються.
  • США, Велика Британія та ЄС нещодавно почали вводити санкції проти суден, які займаються цими постачаннями.
  • «Велика сімка» вживе заходів, включаючи санкції, для боротьби з обходом Росією обмежень за допомогою свого тіньового флоту.
  • Лідери «Великої сімки» також обіцяють зробити більше, щоб перешкоджати «розвитку майбутніх енергетичних проектів і порушити доступ до товарів та послуг, від яких залежать ці проекти», й продовжать скорочувати доходи Росії від металів.
  • Також G7 закличе Китай припинити допомагати Росії. «Велика сімка» розширить сферу санкцій на компанії та банки, у тому числі в Китаї, які допомагають Росії обходити санкції на товари й технології, що використовуються у виробництві зброї.

Контекст

У центрі уваги саміту «Великої сімки» була війна Росії проти України, при цьому група погодила план надання Україні кредиту на суму $50 млрд на рахунок використання прибутку від заморожених російських активів.

В Італії до «Великої сімки» приєдналися лідери Аргентини, Бразилії, Туреччини, Обʼєднаних Арабських Еміратів та України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні