Мосбіржа і «тіньовий флот». Велика Британія запровадила нові санкції проти РФ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Мосбіржа і «тіньовий флот». Велика Британія запровадила нові санкції проти РФ

1 хв читання

Getty Images

Велика Британія оголосила про 50 нових санкцій та специфікацій, спрямованих проти Росії в рамках скоординованих дій із партнерами з «Великої сімки» щодо підтримки України, йдеться в повідомленні британського уряду.

Під обмеження потрапили судна «тіньового флоту», фінансові інститути та постачальники, які підтримують російський ВПК.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • До списків входять перші санкції Великої Британії, спрямовані проти суден «тіньового флоту», які використовуються Росією для обходу санкцій G7 і продовження безперешкодної торгівлі російською нафтою.
  • Нові санкції також спрямовані проти постачальників боєприпасів, верстатів, мікроелектроніки та логістики для російських збройних сил, включаючи підприємства, що базуються в Китаї, Ізраїлі, Киргизстані та Туреччині, а також судна, які перевозять військові товари з Північної Кореї до Росії.
  • Крім того, цей новий захід спрямований проти інституцій, що лежать в основі російської фінансової системи, включаючи Московську фондову біржу. Цю дію було узгоджено зі США. Напередодні Штати оголосили про введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб у Росії та третіх країнах, які забезпечують підтримку російського ВПК.

Контекст

Велика Британія запровадила санкції щодо понад 2000 фізичних та юридичних осіб у рамках режиму санкцій проти Росії.

До них входять 29 банків, на частку яких припадає понад 90% російського банківського сектора, і навіть понад 130 олігархів і членів їхніх сімей, сукупний власний капітал яких на момент вторгнення становив близько £147 млрд.

Двостороння торгівля Великої Британії та Росії на суму понад £20 млрд (дані на 2021 рік) нині перебуває під повними чи частковими санкціями. Російський імпорт до Великої Британії впав на 99%, а британський експорт до Росії – на 73%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні