Категорія
Новини
Дата

Novus оцінила у 500 млн грн свої втрати від війни та інвестувала у відновлення маркету в ТРЦ Retroville 20 млн грн

Мережа супермаркетів Novus оцінює у 500 млн грн свої втрати від військової агресії РФ, повідомив операційний директор Novus Олексій Панасенко в інтервʼю «Інтерфакс-Україна». При цьому компанія інвестувала 20 млн грн у відновлення супермаркету в столичному ТРЦ Retroville.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зафіксовані втрати мережі становлять близько 500 млн грн, але це не остаточна цифра, зазначив Панасенко. За його словами, тривають воєнні дії в країні, а з курсовими коливаннями та зростанням цін на будматеріали складно прогнозувати, у скільки обійдеться відновлення пошкоджених магазинів.
  • Наразі «Новус Україна» вимушена перенести терміни відкриття «зеленого» розподільчого центру, що будується за синдикований кредит ЄБРР на $100 млн, повідомив Панасенко. «Війна внесла корективи у терміни, відповідно дати його відкриття зсуваються», – сказав він.
  • Панасенко зазначив, що один із логістичних центрів компанії було знищено під час війни. Втрати від знищення складу із продукцією, що швидко псується, становили 75 млн грн.
  • Компанія на цьому етапі не має наміру розпочинати додаткові логістичні проєкти. «Розподільний центр буде нашим основним (логістичним центром) та забезпечуватиме можливості розвитку мережі в цілому», – повідомив Панасенко.
  • Компанія інвестувала у відновлення приміщення Novus у ТРЦ Retroville 20 млн грн. Ця сума не враховує вартості знищеного товару та вартості завезеного, сказав топменеджер. На момент ракетного удару там було товарів на кілька десятків мільйонів. «Не можна сказати, що він був весь знищений – частину вдалося врятувати, його вивозили до інших магазинів», — повідомив Панасенко. За його словами, наразі компанія зосереджена на відновленні пошкоджених магазинів у Бучі.

Контекст

У серпні 2020 року ЄБРР забезпечив $100 млн «Новус Україна» на будівництво розподільчого центру та понад 30 магазинів до кінця 2022 року. На той час мережа налічувала 47 обʼєктів. Станом на липень 2022 року мережа в Україні налічує понад 80 Novus та 14 «Мі Маркетів».

ТОВ «Новус Україна» створено у 2008 році, у тому ж році відкрито перший супермаркет Novus у країні. Розвитком мережі супермаркетів Novus займається компанія BT Invest (Литва), створена у 2008 році колишніми акціонерами компанії «Сандора» Раймондасом Туменасом та нині покійним Ігорем Беззубом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні