Категорія
Новини
Дата

НП інвестувала $13 млн в енергетичне обладнання, але після війни продасть свій енергетичний бізнес

1 хв читання

Поштово-логістичний оператор «Нова пошта» інвестував $13 млн в енергетичне обладнання, щоб уникнути відключень електрики. В планах – побудувати десять газових установок. Але після війни НП планує продати свій енергетичний бізнес «Нова енерджі». Про це розповів співзасновник НП Володимир Поперешнюк на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • «Енергетика – це не наш бізнес, – каже Поперешнюк. – Ми б залюбки цим не займались, але життя змусило».
  • НП придбала близько 4000 генераторів, щоб забезпечити відділення та логістику електрикою на час відключень світла. Обсяг інвестицій – $13 млн, з яких $10 млн – кредитні кошти. «Сьогодні я блекаутів не боюсь», – каже він. 
  • У планах компанії – побудувати пʼять газових установок до кінця цього року та пʼять – у наступному. У подальшому енергетична компанія «Нова енерджі» планує продавати електрику іншим споживачам.
  • Проте після закінчення війни НП хоче продати свій енергетичний бізнес. «Тому, для кого це головний бізнес», – каже Поперешнюк. 

 Контекст

«Нова пошта» працює на ринку України з 2001 року. Компанія почала закуповувати пальне для власних потреб влітку 2022-го – після ударів ворога по нафтосховищах та дефіциту палива. 

У квітні група створила компанію «Нова енерджі», яка займатиметься генерацією енергії на регулярній основі, включаючи електрику, генеровану сонцем і газом. У такий спосіб група вийшла на новий ринок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд