Категорія
Новини
Дата

Nvidia планує випустити три нові чипи для Китаю після введення США чергових експортних обмежень

Компанія Nvidia має намір випустити три нові чипи для Китаю, пише Reuters із посиланням на місцеві ЗМІ. Кілька тижнів тому США заблокували компанії продаж двох високопродуктивних чипів штучного інтелекту та одного своїх найкращих ігрових чипів китайським фірмам.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Видання новин STAR Market Daily з посиланням на джерела, повідомило, що чипи будуть називатися HGX H20, L20 PCIe і L2 PCIe і що Nvidia може анонсувати їх не раніше 16 листопада.
  • Минулого місяця американський гігант з виробництва ШІ-чипів заявив, що нові експортні обмеження, оголошені Вашингтоном, не дозволять йому продавати два модифіковані передові ШІ-чипи – A800 і H800 – обидва з яких були створені для китайського ринку минулого року відповідно до попередніх експортних правил.
  • За словами джерела, це також торкнеться одного з найкращих ігрових чипів компанії L40S, про який компанія оголосила в серпні.

Контекст

Nvidia контролює понад 90% китайського ринку чипів штучного інтелекту вартістю $7 млрд, і аналітики кажуть, що обмеження США, ймовірно, створять можливості для вітчизняних компаній, таких як Huawei Technologies. За словами джерел, китайський інтернет-гігант Baidu цього року розмістив велике замовлення на чипи штучного інтелекту Huawei. Baidu зробила це до того, як було оголошено обмеження США, оскільки вона готувалася до можливих обмежень щодо продукції Nvidia.

Китай вкладає безпрецедентні кошти у вітчизняну напівпровідникову промисловість. За оцінками SIA, у країні будуються щонайменше 23 виробничі обʼєкти із запланованими інвестиціями у понад $100 млрд до 2030 року, згідно з презентацією. За даними групи, до 2029-го чи 2030 року Китай матиме більше половини світових потужностей галузі з виробництва напівпровідників старого покоління. 

США прагнуть зупинити зростання потенціалу штучного інтелекту Китаю, що допомагає його збройним силам розробляти безпілотні бойові системи, згідно зі звітом журналу The International Relations Review.

Нещодавно адміністрація президента США Джо Байдена вирішила зупинити постачання до Китаю передових чипів штучного інтелекту, розроблених Nvidia та іншими компаніями, що є частиною комплексу заходів, спрямованих на те, щоб завадити Пекіну отримувати передові американські технології.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні