Категорія
Новини
Дата

Оборонний концерн Rheinmetall хоче побудувати в Україні щонайменше чотири заводи

Найбільший німецький виробник озброєнь Rheinmetall планує створити в Україні як мінімум чотири збройові заводи з виробництва снарядів, військової техніки, пороху та засобів ППО, пише Le Monde.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Україна зараз для нас важливий партнер, ми бачимо там потенціал у розмірі від €2 млрд до €3 млрд (обороту) на рік», – заявив голова ради директорів компанії Армін Паппергер під час презентації підсумків роботи компанії у 2023 році.
  • Загальний оборот групи у 2023 році сягнув €7,2 млрд, а цього року компанія очікує близько €10 млрд.
  • У середині лютого найбільший виробник військової техніки Німеччини оголосив про угоду з виробництва в Україні 155-мм артилерійських снарядів, які гостро потрібні у війні проти Росії.
  • Це підприємство, церемонія закладки фундаменту якого незабаром відбудеться в невідомому місці, буде точною копією заводу з виробництва боєприпасів, який Rheinemetall наразі будує на півночі Німеччини, в Унтерлюсі. 
  • Литва також має незабаром прийняти у себе завод із виробництва боєприпасів, який входить до цієї групи.
  • За словами Паппергера, на всіх своїх підприємствах Rheinmetall розраховує на загальний обсяг виробництва «1,1 млн 155-мм снарядів» у середньостроковій перспективі, щоб зміцнити власні позиції світового лідера у цій галузі. Очікується, що група виробить 700 000 снарядів у 2025 році та до 500 000 цього року. До вторгнення Росії в Україну компанія виробляла лише 70 000 одниць на рік.

Контекст

На початку 2023 року Rheinmetall повідомив, що розраховує запустити в Україні завод бойових танків вартістю понад $200 млн, який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

У березні минулого року повідомлялося, що Rheinmetall розробив концепцію танкового заводу в Україні та презентував її німецькому уряду. Паппергер тоді заявив, що концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

18 жовтня Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство – ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість». Нове ТОВ здійснюватиме обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також на цьому підприємстві здійснюватиметься локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

На початку грудня стало відомо, що Rheinmetall отримав замовлення на виробництво і постачання Україні артилерійських снарядів на суму близько €142 млн. Боєприпаси планується поставити у 2025 році.

У лютому 2024-го Rheinmetall почав будівництво нового заводу із виробництва боєприпасів на своєму майданчику в Унтерлюсі у Нижній Саксонії. Обсяг інвестицій у проєкт становить близько €300 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні