Категорія
Новини
Дата

Rheinmetall розробив концепцію танкового заводу в Україні: планує орендувати, а не будувати

Найбільший оборонний концерн Німеччини Rheinmetall AG розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду, повідомив в інтерв'ю Neue Zürcher Zeitung генеральний директор підприємства Армін Паппергер. За його словами, концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми маємо дати Україні можливість захистити себе. Такий завод не будується за одну ніч. Отже, нам потрібно почати планувати прямо зараз», – заначив він.
  • За словами очільника Rheinmetall, підприємство ще не має необхідного дозволу від уряду Німеччини і чекає на рішення уряду України. 
  • «Ми не фінансуватимемо цю роботу, але це має зробити Україна чи інша країна, яка надасть допомогу Україні. Це також буде не наш завод, але Україна його будує, а ми орендуємо… Саме так ми це робимо на нашому заводі в Угорщині», – сказав Паппергер.
  • На запитання щодо того, коли доцільніше будувати завод – під час війни чи після її закінчення, керівник Rheinmetall додав, що «Україна має вирішити це».

Контекст

Щодня Росія випускає над Україною понад 20 000 артилерійських снарядів – стільки, скільки європейські заводи виробляють за місяць. Україна ж вистрілює близько чверті цього обсягу. Виробники оборонної продукції намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також підтримання постачань до України. 

8 березня міністр оборони України Олексій Резніков перед зустріччю з європейськими колегами у Швеції повідомив, що Україні терміново потрібні артилерійські боєприпаси у великій кількості, і проєкта пропозиції ЄС щодо використання €1 млрд на закупівлю снарядів буде недостатньо, пише Bloomberg. Він додав, що Україна також має потребу в системах ППО, бронетехніці і танках. «Нам потрібен 1 млн снарядів, і це коштуватиме приблизно €4 млрд, – сказав Резніков журналістам. – Нам потрібно більше».

Посли ЄС погодили додаткові €2 млрд до Європейського фонду миру, щоб засвідчити «незмінну прихильність ЄС військовій підтримці України та інших партнерів», повідомляє представництво Швеції в ЄС.

Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, розповсюдила трикомпонентний план, в якому пропонується негайно передати Україні боєприпаси, зокрема 155-мм артилерійські снаряди, з існуючих запасів або бути в очікуванні замовлень. ЄК також закликала обʼєднати замовлення для європейської промисловості та пообіцяла запропонувати заходи щодо скорочення бюрократичної тяганини, що заважає галузі нарощувати обсяги виробництва.

Оборонна промисловість Європи не зможе задовольнити потреби України в артилерійських боєприпасах, якщо уряди не збільшать витрати настільки, щоб подвоїти виробничі потужності, заявив найбільший оборонний концерн Німеччини Rheinmetall AG, пише Bloomberg.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні