Категорія
Новини
Дата

Rheinmetall почав будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів у Німеччині

Німецький оборонний концерн Rheinmetall будує новий завод із виробництва боєприпасів на своєму майданчику в Унтерлюсі у Нижній Саксонії, йдеться в пресрелізі. На офіційній церемонії закладення фундаменту був присутній канцлер Німеччини Олаф Шольц та міністр оборони Борис Пісторіус.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У майбутньому завод Werk Niedersachsen вироблятиме артилерійські боєприпаси, вибухові речовини та компоненти ракетної артилерії. Загалом завод вироблятиме близько 200 000 артилерійських снарядів на рік, а також до 1900 т вибухівки гексогену та опціонально інших компонентів для зарядів боєприпасів.
  • Крім того, тут могло б здійснюватися виробництво ракетних двигунів і, можливо, боєголовок.
  • Обсяг інвестицій у проєкт становить близько €300 млн. Rheinmetall бере на себе всі витрати на будівництво заводу без будь-якої участі держави. Завод також створить близько 500 нових робочих місць.
  • Очікується, що новий завод дозволить задовольнити власні потреби Бундесверу та забезпечити необмежені постачання до країн-партнерів. 
  • Головним пріоритетом Rheinmetall називає чим швидший запуск нового заводу, прогнозується, що будівництво триватиме близько 12 місяців.

Контекст

На початку 2023 року Rheinmetall повідомив, що розраховує запустити в Україні завод бойових танків вартістю понад $200 млн, який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

У березні минулого року повідомлялося, що Rheinmetall розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду. Паппергер тоді заявив, що концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

18 жовтня Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство – ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість». Нове ТОВ буде здійснювати обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також на цьому підприємстві буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

На початку грудня стало відомо, що Rheinmetall отримав замовлення на виробництво і постачання Україні артилерійських снарядів на суму близько €142 млн. Боєприпаси планується поставити у 2025 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні