Категорія
Новини
Дата

Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» зареєстрували спільне підприємство

Німецький оборонний концерн Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість» було зареєстровано 18 жовтня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Нове ТОВ буде здійснювати обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. 
  • Також на цьому підприємстві буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.
  • «Створення спільного підприємства є, без перебільшення, знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень і дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу», – сказав Шмигаль під час Німецько-українського бізнес-форуму в Берліні.

Контекст

На початку 2023 року Rheinmetall повідомив, що розраховує запустити в Україні завод бойових танків вартістю понад $200 млн, який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

У березні повідомлялося, що Rheinmetall розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду. Паппергер тоді заявив, що концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

Глава Rheinmetall ще кілька місяців тому оголосив про намір побудувати в Україні нещодавно розроблений танк Panther. З цією метою Rheinmetall заснував спільне підприємство з «Укроборонпромом», яке спочатку займатиметься ремонтом та обслуговуванням військової техніки.

Пізніше воно має будувати БТР Fuchs для України, подібні до тих, що використовуються Бундесвером. Очікується, що до кінця року кількість машин, що поставляються Rheinmetall, збільшиться до 200 одиниць, зокрема танки Leopard та БМП Marder. 

Водночас Росія вже оголосила, що завдасть удару по заводу з виробництва танків, імовірно, розташованому на Заході України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні